Jelenlegi hely

Elindult a Média a Családért-díj közönségszavazása

2017. december 1-től 31-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj 2017 Közönségdíjasára a mediaacsaladert.hu oldalon.

Minden szavazó megkapja a 2018-as februári Képmás digitális változatát, valamint kisorsolnak 10 db családi belépőt a Csodák Palotájába, 10 db Ikertükör kötetet, és egy szerencsés szavazó nagy értékű Képmás-csomagot nyer.

A Családbarát Médiáért-díjról

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány 2007-ben hozta létre a Média a Családért-díjat. Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerés célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben.


A Budapestimami a médiatámogatók között
SZAVAZZ TE IS

Ahogy az alapítvány elnöke, dr. Aczél Petra fogalmaz: "A média történeteket mesél. Aggasztóakat, romantikusakat, figyelmeztetőket. Sokszor szépeket, máskor hazugokat. Ezek a történetek nem elégszer szólnak rólunk: a hétköznapjainkról, az érzéseinkről, a feladatainkról, a családunkról.

A média a szenzációra éhes – mondják a szakemberek. Pedig nincs igazibb-igazabb szenzáció a családnál. Ez a díj azokért ezekért a szenzációkért, azokért a történetekért született, amelyekben mi is ott vagyunk. A Média a Családért-díj átadása közös történeteink ünnepe."

Az elismerés és a hozzá kapcsolódó egyéb díjak print és online cikkeket, valamint rádió- és televízióműsorokat jutalmaznak, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg. Céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak például a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a gyerekneveléshez, azaz a problémák megoldásához és a boldog családi élethez.

A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia ezt a fontos üzenetet olyan korosztályokhoz és rétegekhez is, amelyek a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak.

Az év folyamán a szakmai zsűri által kiválasztott 12 jelöltet a Képmás magazin hónapról hónapra bemutatta, a jelöltek munkái a kepmas.hu/tükör weboldalon jelenleg is megtekinthetők. A díjakat 2018. január 18-án adják át.

A díj főtámogatója 2017-ben a Béres Gyógyszergyár. A vállalat – ahogy Béres Klára kommunikációs igazgatója fogalmaz – örömmel állt a támogatók élére: "A Béres Gyógyszergyár, mely 28 éves múltja során nemzetközi rangú vállalattá fejlődött, megalakulásakor a magyar társadalom testi és lelki egészségéért való folytonos munkálkodást tűzte ki feladatául. A Béres név az egészségvédő termékek előállításán túl az országunkért érzett felelősségre, a társadalmilag hasznos ügyek felkarolására is kötelez.

A társadalom legkisebb sejtje a család, mely az ember életének, fejlődésének, kiteljesedésének alapja. Gyökér, melyre támaszkodunk, forrás, mely táplál, példa, mely épít, erő, mely megtart, szeretet, mely boldogságra tanít. A legfontosabb közösség, melyre születésünktől halálunkig szükségünk van.

A „modern” világban mégis előfordul, hogy zavaros módon átértelmeződik a legnyilvánvalóbb, és megkérdőjeleződik a család fontossága. Az emberek eltévednek az útvesztőkben. Fontos tehát, hogy erős és hatékony iránymutató cölöpöket verjünk le.

A médiának óriási szerep jut ebben. Nem mindegy, mire tanítanak, merre vezetnek, milyen példát állítanak elénk. A Béres a Képmás magazinnal kézen fogva az alapvető, tiszta értékeket kívánja erősíteni: a hagyományok és a családok tiszteletét, hitelességet, megbízhatóságot, egymás megbecsülését. Ezért tartjuk nagyon fontosnak a Média a Családért-díjat. Szép küldetés ez, küldetés, a javából!"

Az idei jelöltek - újságírók és médiumok

 • Kozák Annamária: Apa Akadémia - Életre-való
 • Kutasi Judit: A Hétfő – Egy nő - Trend FM
 • Szabó Sári: Fiús anyák - lányos apák - Apa Magazin
 • Vörösné Lukács Andrea: Miért paráznak a nők a gyerekvállalástól? - Life and Yoga 
 • Horváth Árpád SJ: Amikor megéljük a teljességet - A Szív 
 • Szigeti Hajni: Csodarita - Nők Lapja 
 • Kulcsár Viola: Az SOS Gyermekfalvak lakóinak mindennapjai - Petőfi Rádió: Talpra Magyar
 • Kárpáti Judit: Egy költözés anatómiája – Sírós-nevetős búcsú egy élet alatt összegyűjtött tárgyaktól - wmn.hu
 • Diós Judit: Láthatatlan munka látható formában - Kossuth Rádió: Vendég a háznál 
 • Jónap Rita: Tényleg a Mikulás hozza? -  Nők Lapja
 • Haszon Zsófia: Ciklus-show – több mint terepasztal - 24.hu 

A JELÖLTEKRE ITT SZAVAZHATSZ

Külhoni Média a Családért-díj

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét így immár második alkalommal adhatja át a Külhoni Média a Családért-díjat. A zsűri négy határon túli tagja – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Molnár Judit, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelölt közül szakmai zsűri választja ki a győztest.

A jelölt médiumok és újságíróik>>>

Média a Nemzedékekért-díj

Szintén második alkalommal adja át az alapítvány a Média a Nemzedékekért-díjat, az EMMI támogatásával. Az elismerés idén is az Idősek a társadalomban és a családban témát és az ezzel kapcsolatos médiamegjelenéseket helyezi középpontba.

Ehhez a témához kapcsolódik a Média a Családért Alapítvány által elindított, EMMI által támogatott tudományos kutatás is, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem 2017 tavaszán kezdett el.

A kutatócsoport (Kovács Gábor, Bokor Tamás, Aczél Petra és kutatóasszisztensek) az idősekkel kapcsolatos sztereotípiákra volt kíváncsi, arra, hogy a hírekben megjelennek-e időskorúak, ha igen, akkor ezek a megjelenések mennyire sztereotipikusak. A központi fogalom tehát az emberben és a médiában megjelenő idősekkel kapcsolatos előítélet volt.

Forrás
- Budapestimami - 

Partnereink