Jelenlegi hely

Ne dőljetek be a Lidl-s H&M-es marhaságnak. Valakinek jó célpontjaivá váltunk mi anyák!

Tegnap robbanásszerűen elárasztotta a Facebook csoportokat egy poszt, vagyis mindjárt kettő is: 

„Szerezd meg 70.000 Ft. értékű INGYENES Lidl-utalványod most!” és a  „Szerezd meg 70.000 Ft. értékű INGYENES H&M-utalványod most!”

És a hozzátartozó üzenet, amivel találkoztál már biztosan Te is:

„Sziasztok! A Lidl 12 éves fennállását ünnepli Magyarországon. Ez alkalomból 70.000 Ft. utalványokat osztanak szét minden Facebook-felhasználó között. Szerintem ez korlátozott ajánlat.”

A lényeg, hogy a Facebook figyel és arra kér, hogy oszd meg több csoportban és megnyerheted a 70 ezres utalványt, ugyanez a H&M-es verzió is.  

Természetesen egy kupont kell kitölteni, ahhoz, hogy megszerezhesd. Ugye mondanom sem kell, hogy NE töltsd ki semmiképp, mert egyrészt nem igaz, másrészt meg a géped is bánhatja. Az internet csodájához bizony ez is hozzátartozik. De itt semmi másról nem szól ez a dolog, mint adathalászásról. Manapság már nem adjuk olyan könnyen a mail címünket, mint pár évvel ezelőtt, nem iratkozunk fel pikk-pakk mindenki hírlevelére és így egyre több, hasonló ilyen átverésre kell majd számítanunk.

A Lidl hivatalos Facebook oldalán már fel is hívta a figyelmet az olvasóknak:

„Kedves Rajongóink, Követőink!
Az elmúlt pár órában rengeteg megkeresést kaptunk, miszerint egy ismeretlen eredetű weboldalon a Lidl nevében 70 000 Ft értékű utalványt lehet igényelni ingyenesen. Az oldal ÁTVERÉS, semmilyen formában nem tartozik a Lidl Magyarországhoz! Nyomatékosan megkérünk minden felhasználót, hogy NE REGISZTRÁLJON a képen látható weboldalon, illetve kérünk Benneteket, hogy csak és kizárólag a Lidl Magyarország hivatalos Facebook oldalán, illetve a lidl.hu weboldalon közzétett játékainkat vegyétek figyelembe! Köszönjük! Lidl Magyarország „

A H&M is adott ki hivatalos közleményt:

"Kedves H&M Barátok!
Egy adathalász oldalon 70 000 Ft értékű H&M ajándékutalványt lehet személyes adatokért cserébe ingyenesen igényelni.
Kérjük, hogy senki ne vegyen részt ezen, ne regisztràljon, mert az oldal átverés, az adatokkal visszaélnek, és a H&M-nek semmi köze hozzá!
Köszönjük az együttműködéseteket!
A H&M magyarországi csapata."

És valóban, nagyon sokan megosztották, sok csoportban, veszekedés kerekedett ki, mert egy része a hozzászólóknak, elhitte és védte az igazát, a másik része pedig "lenaivozta" őket (persze nem ilyen szép szavakkal :D ), hogy miért hisznek el mindent.

Valójában sok játék van fent a neten, sok valós is, szerencsére az a nagyobb százalék és sokszor nem is gondoljuk végig, csak megosztjuk, és már megyünk is tovább. Persze csábító a 70 ezer, de gondoljuk végig mielőtt tennénk bármit is. Ennél jobban már csak azt szeretem, amikor egy komplett gyorsházat sorsolnak ki a megosztók között. Szerintetek van ilyen? Nincs!

Szóval nem igaz az egész és ne oszd meg ha találkozol vele, és főként ne tölts ki semmilyen kérdőívet. Most legszívesebben odaírnám, hogy inkább ezt osszátok meg és állítsuk meg ezt a marhaságot wink

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Partnereink