Jelenlegi hely

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék

A több mint 1000 négyzetméteren elterülő kiállítás mesebeli történettel, meglepő jelenségekkel, optikai illúziókkal, érzékszervi csalódásokkal, szemkápráztató megtévesztésekkel, izgalmas feladványokkal, játékkal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

2016. március 19. - 2016. május 1. - Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

Baljós árnyként magasodnak a kastély komor falai, égbe szökő tornyai szigorú strázsaként őrzik a Mágus titkait. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a kavargó szél, a közelgő léptek zajára nyikorogva feltárul a kastély hatalmas kapuja. Vajon mi vár az ajtón túl? Ártó bűbáj vagy csodás varázslat lakozik a kastély falai között? Aki belép a kastélyba, a Káprázat és Fantázia lenyűgöző birodalmába csöppen, de vigyázat, a Varázskastélyban minden megtörténhet!

A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új tavaszi interaktív kiállítás és játék a képzeletbeli Varázskastély egymásba nyíló szobáin vezeti végig a látogatókat. A kastély minden egyes zugában játékos talányok, meglepő jelenségek és elvarázsolt lények teszik próbára a résztvevők szemfülességét és bátorságát.

A kastély fura ura, a rejtőzködő Mágus lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ha minden szoba titkát sikerül megfejteni, a jutalom sem marad el!

A Varázskastélyt járva a látogatók kideríthetik, vajon elég ügyesek-e ahhoz, hogy kiszabaduljanak a Tükörszoba szemkápráztató csapdájából, megfejtsék a Beszélő falak rejtélyét, vagy megtörjék az Álmok szobájának fortélyos bűbáját. Ha elég szerencsések, a Mágussal és a kastély álruhás lakóival is találkozhatnak.

Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, mellyel szobáról szobára kerülhetnek közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas interaktív kiállítás és játék rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A VARÁZSKASTÉLY című interaktív kiállítás és játék 2016. március 19-től május 1-jéig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Nyitva tartás: 2016. március 19. - 2016. május 1. H zárva, K-V 10-17 óráig (március 27-én és 28-án, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva)

Korosztályi ajánlás: 4+

Időtartam: 1-1,5 óra

Belépőjegy árak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft

Bővebb információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig) vagy Facebook.com/F.Exhibition

 

A Varázskastély interaktív kiállítás és játék óvodai csoportokat és iskolai osztályokat is fogad, hétköznaponként, előzetes bejelentkezéssel.

Csoportos jegyár (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport esetén) 990 Ft / fő

Iskolai vagy óvodai csoportos látogatásnál 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan. (Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.)

A belépőjeggyel a Varázskastély kiállítás és játék, illetve a múzeum összes állandó kiállítása megtekinthető.

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig 10-17 óráig)

Azok az iskolai csoportok, melyek vidékről érkeznek a Varázskastély kiállítás megtekintésére, tanítási napkon 100%-os múzeumlátogatási vasúti kedvezményt is igénybe vehetnek. 

A MÁV Start Zrt. múzeumlátogatási vasúti kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyomtatványok és bővebb információ ITT TALÁLHATÓ!
 

 

 

Partnereink