Jelenlegi hely

Hasznos és praktikus tudnivalók a kismamáknak

A kelengye mellett másra is szükség lesz.

A babavárás időszaka nagyon izgalmas, egyben rengeteg újdonsággal teli időszak is az állapotos nők számára. Igaz ez az ezt követő életre is, ahol aztán minden nap új kihívást és örömet hoz majd. Ahhoz viszont, hogy odáig eljussanak, a kismamáknak sok lehetősége van tanulásra, olyan tudnivalók elsajátítására, amik könnyebbé teszik a dolgukat,és magabiztosabbá a legnehezebb pillanatokat is. A babának és az anyukájuknak is több eszközre, kiegészítőre lesz majd szüksége, de ezeket könnyen beszerezhetik az Alza áruházából. Nézzük, mi az,amire ezeken kívül szükség lehet!

Tanfolyam tanfolyam hátán

Tanulni sosem szégyen, különösen akkor nem, ha a megszerzett tudással nem csak a saját jólétünkről, hanem valaki másról is gondoskodunk. Bár vannak, akiknek meg sem kottyan, a szülésre és az utána következő évtizedekre nem árt elkezdeni felkészülni, amire szerencsére vannak jól működő módszerek. Még mielőtt elkezdenénk aggódni a születendő gyermek egyetemválasztása miatt, kicsit lassítsunk a tempón, és kezdjünk el lépésről lépésre haladni.

Ép testben ép lélek

A terhesség nem sétagalopp, komoly figyelmet és sokszor fegyelmet is igényel. Az ember lánya nem ehet össze mindent, mozognia kell, és arra is figyelnie, hogy a benne növekvő élet körülményei a lehető legjobbak legyenek. Az egyik legnépszerűbb mozgásforma a kismama jóga, ami amellett, hogy átmozgatja és erősíti a testet, segít a kismamának koncentrálni a saját és a babája igényeire. Hasonlóan hasznos és javallott az intimtorna is, ami segít a leginkább igénybe vett izmok erősödésében, a későbbi esetleges komplikációk elkerülésében, illetve a mielőbbi regenerálódásban is.

A tudás életet menthet

Az aggódalom a szülőséggel jár, viszont nem mindegy, hogy milyen mértékben. Sokat segíthet, ha a leendő szülők együttesen részt vesznek egy elsősegély-tanfolyamon, ahol szakemberektől tanulhatják meg, mit kell tenni, ha cselekedni kell. Itt a legnehezebb helyzetek mellett az olyan hétköznapi szituációkra is felkészítenek, hogy például hogyan kell helyesen lázat mérni.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére