Jelenlegi hely

Hasznos és praktikus tudnivalók a kismamáknak

A kelengye mellett másra is szükség lesz.

A babavárás időszaka nagyon izgalmas, egyben rengeteg újdonsággal teli időszak is az állapotos nők számára. Igaz ez az ezt követő életre is, ahol aztán minden nap új kihívást és örömet hoz majd. Ahhoz viszont, hogy odáig eljussanak, a kismamáknak sok lehetősége van tanulásra, olyan tudnivalók elsajátítására, amik könnyebbé teszik a dolgukat,és magabiztosabbá a legnehezebb pillanatokat is. A babának és az anyukájuknak is több eszközre, kiegészítőre lesz majd szüksége, de ezeket könnyen beszerezhetik az Alza áruházából. Nézzük, mi az,amire ezeken kívül szükség lehet!

Tanfolyam tanfolyam hátán

Tanulni sosem szégyen, különösen akkor nem, ha a megszerzett tudással nem csak a saját jólétünkről, hanem valaki másról is gondoskodunk. Bár vannak, akiknek meg sem kottyan, a szülésre és az utána következő évtizedekre nem árt elkezdeni felkészülni, amire szerencsére vannak jól működő módszerek. Még mielőtt elkezdenénk aggódni a születendő gyermek egyetemválasztása miatt, kicsit lassítsunk a tempón, és kezdjünk el lépésről lépésre haladni.

Ép testben ép lélek

A terhesség nem sétagalopp, komoly figyelmet és sokszor fegyelmet is igényel. Az ember lánya nem ehet össze mindent, mozognia kell, és arra is figyelnie, hogy a benne növekvő élet körülményei a lehető legjobbak legyenek. Az egyik legnépszerűbb mozgásforma a kismama jóga, ami amellett, hogy átmozgatja és erősíti a testet, segít a kismamának koncentrálni a saját és a babája igényeire. Hasonlóan hasznos és javallott az intimtorna is, ami segít a leginkább igénybe vett izmok erősödésében, a későbbi esetleges komplikációk elkerülésében, illetve a mielőbbi regenerálódásban is.

A tudás életet menthet

Az aggódalom a szülőséggel jár, viszont nem mindegy, hogy milyen mértékben. Sokat segíthet, ha a leendő szülők együttesen részt vesznek egy elsősegély-tanfolyamon, ahol szakemberektől tanulhatják meg, mit kell tenni, ha cselekedni kell. Itt a legnehezebb helyzetek mellett az olyan hétköznapi szituációkra is felkészítenek, hogy például hogyan kell helyesen lázat mérni.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére