Jelenlegi hely

Tejóisten - mindezek ellenére is TUDUNK vezetni!

Tejóisten

Na, szép jó napot kívánok! Tessék csak helyet foglalni! Megkérdezhetem miért oda ül? Az az oktató helye. A második órán már maga fog vezetni. Na ne vágjon már ilyen kétségbeesett fejet, mégis mire gondolt?

No, akkor ismerkedjen meg a pedálokkal! Tudja melyik, mire való ugye? Nagyszerű! Mutassa meg, hogy vált sebességet! Ne, még ne indítson semmit! Mivel kezdi? Kuplung. Nagyszerű! Hogy fogja azt a váltót, tejóisten, a párja szerszámát is így markolja? Szerencsétlen ember! Nem megy. Nem megy! Tudja miért nem megy? Na figyeljen ide, most megosztok magácskával egy titkot: az életben két dolgot kell tövig nyomni, és ebből az egyik a kuplung.

No, akkor induljunk meg! Be kellene indítani a motort hozzá. Nagyszerű. Lefulladt. Persze, hogy lefulladt. Mondhatok egyet? Egy. Mondom egy! Egyesbe kell tenni, akkor tud elindulni. Nagyszerű! Tejóisten.

Egyes. Megyakocsi! Teszi neki a kettest! Nagyszerű. Kicsit fel kellene gyorsulni. Na, sikeresen váltott kettesből kettesbe. Csinálta már hármasban? Ne engem nézzen, az utat nézze! Tejóisten. Látja, megy ez! Nagyszerű.

Itt most forduljon jobbra! Rendben. Az az ablaktörlő. Legközelebb az indexszel próbálja meg az irányváltást jelezni! Még jó, hogy nem jön mögöttünk senki. Az a járda. Mi lenne, ha az útpályát használná? Nem gyalog van. Tejóisten. Mondja miért akar maga megtanulni vezetni? Ilyen csinos nő, oszt nincs, aki furikázza? Munkahelyet váltani? Tejóisten. Magácska tényleg kocsival akar munkába járni? Nagyszerű. Akkor az még 50 óra minimum.

Na, ez most itt öt év kötél. Tudja mit csinált rosszul ugye? Milyen tábla ez? Stop. Tudja mit jelent a stop, ugye? Állj. Ha ezt a táblát látja, meg kell állnia. Mindig. Állj, elsőbbségadás kötelező. Ez a becsületes neve. Nyolcszögletű. Úgyvan! Ha nincs útburkolati jel hol áll meg? Igen, még az útkereszteződésbe való behaladás előtt. Nagyszerű. Ugye, hogy tudja. Hogy magácska általában nyugodt ember? Akkor nyugodtan hajtson bele a jobbról érkezőbe. Én is nyugodt ember voltam hajdanán. Amíg el nem kezdtem a magukfélékkel foglakozni. Na, azóta egyáltalán nem vagyok nyugodt.

Akkor egyes. Nem, nem az érdemjegye. Induljunk meg! Úgy van, egyes. Megyakocsi. Édeskettes. Látja megy ez magának. Legalább az úttartása jó. Az is valami!

Az ott egy gyalogátkelőhely. Látja, ugye? Az meg ottan a gyalogos. Milyen szépen álldogál! Ismeri a Csík zenekart, ugye? No, akkor „Engedem, hadd menjen”. Nagyszerű.

Megütötte magát? Tudja miért fékeztem bele, ugye? Komolyan olyanok a reflexei, mint egy döglött lóé, csak még kicsit döglöttebb, meg lovabb. És maga akar vezetni! Meg munkahelyet váltani! Meg autóval munkába járni!? Most meg mér bőg? Nekem kéne bőgnöm. Húzódjon le! Index! Álljon már meg, tejóisten! Nagyszerű. Itt egy zsebkendő. Ne bőgjön itt nekem. Az élet kemény. Az autóvezetés veszélyes üzem. Ezt értse meg nekem. Ezzel meg is volnánk. Ahogy nagyapám mondaná: ma sem keltünk hiába!

Luana E. Devout 
www.alohacoaching.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére