Jelenlegi hely

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom pályázatot hirdet a Láthatatlan munka napjához kapcsolódóan

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom több mint tíz éve dolgozik a családbarát szemlélet elterjesztéséért, ennek része az is, hogy megbecsüljük azokat a tevékenységeket, amelyek „láthatatlanok”. Így segítek én! - címmel rajzpályázatot hirdetnek óvodásoknak és általános iskolásoknak a Láthatatlan munka napjához kapcsolódóan.

Mi is az a Láthatatlan munka?

Mindaz, amit otthon, a ház körül úgy végzünk el, hogy azért a családtagok nem kapnak fizetést.

Értéke mégis nagy, hiszen ha más tenné meg, fizetni kellene érte, és ha nem lenne elvégezve, élhetetlen körülmények vennének körül bennünket. Erről a napról világszerte április 6-án emlékezünk meg.

Láthatatlan munka a ház körüli, a család tulajdona körüli feladatok, a házimunkaként azonosított tevékenység, a háztartás vezetése. Arra szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét, hogy lássák egy-egy takarítás, mosogatás, főzés, biciklipumpálás, kertészkedés, állatetetés stb. fárasztó lehet, de az eredményének együtt örülhetünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy hamarosan újra meg kell majd csinálni. 

A rajz témája

A rajz szólhat a szülők, a gyerekek vagy a család által a lakásban, a házban, a ház körül közösen végzett láthatatlan munkáról (takarítás, rendrakás, állatetetés, főzés, de akár betegség esetén a másik ápolása).

Méret és felirat

A képet A4-es méretben kérjük elkészíteni (bármilyen szabadkézi technika alkalmazható: ceruza, zsír-vagy pasztellkréta, festék vegyes technika). A képre, a rajz alá kérjük ráírni az alkotó nevét, települést, kategóriát/életkort.


Beérkezett pályamunka Forrás

Nevezési kategóriák

  • kiscsoportos óvodás
  • középsős óvodás
  • nagycsoportos óvodás
  • 1–2. osztály
  • 3–4. osztály
  • 5–8. osztály

Képek leadása

A képek több módon adhatók le online vagy kézzel kitöltött jelentkezési lappal:

  1. Online: ezen a linken képet fel lehet tölteni és a jelentkezési lapot ki lehet tölteni (csak Gmail-es fiókkal rendelkezőknél működik).
  2. Emailen: küldjük el a lathatatlanmunka@gmail.com címre, itt válaszlevélben megkapjuk az online kitölthető jelentkezési lapot.
  3. Személyesen – a résztvevő könyvtárakban az aktuális nyitvatartási időpontokban. Ehhez kérjük töltsék ki ezt a jelentkezési lapot.

A képek leadásának határideje:  2021. március 31. 

Online kiállítás és közönségszavazás

A pályázott rajzokat, festményeket Facebook-oldalunkon lehet megtekinteni 2021. április 6-tól: facebook.com/haromkiralyfi

A közönségszavazás a Facebookon lesz 2021. április 6–16. 12:00-ig.

A járványhelyzet függvényében a könyvtárakban leadott alkotásokat kiállítjuk, majd a generációk közötti kapcsolat erősítése érdekében időseknek ajándékozzuk.

Elismerés, díjazás

Minden résztvevő oklevelet kap, melyet e-mailben küldünk el. A képek közül sorsolással választjuk ki a díjazottakat kategóriánként. Egy-egy közönségdíjas is jutalomban részesül szintén kategóriánként. Az ajándékok között könyvutalvány, családi belépők és további értékes nyeremények szerepelnek.

Az eredményeket 2021. április 6-án, a Láthatatlan munka napján tesszük közzé, a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítjük. A közönségszavazás után tesszük közzé a közönségdíjasokat.

Szervezők

A versenyt a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, a Három Királyfi Három Királylány Alapítványa szervezi. A rajzpályázathoz csatlakozott a Csongrád-Csanád megyei Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár. Várjuk további könyvtárak csatlakozását is! További információ a palyazat@haromkiralyfi.hu címen kérhető.

A részletes játékszabályzat itt olvasható el.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére