Jelenlegi hely

Januárig lehet szavazni a Média a Családért-díj jelöltjeire

Január 10-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj idei közönségdíjasaira. Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, többek között témájuk volt az önbántalmazás, gyászfeldolgozás, időskori félelmek, szülés utáni depresszió, irigység, örökbefogadás, vagy hogy hogy viselik a kamaszok a bezártságot.

A jól működő család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének első és később is nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze.

A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra.

Az idei év jelöltjeire a közönség 2022. január 10. éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő nehézségekben. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területeken is.

„A jó médiatartalom ismérve, hogy egyszerre érdekes és tanulságos. No, és az, hogy elolvasva, meghallgatva, megnézve többnek érezzük magunkat.  Ha pedig ezek a tartalmak a családról szólnak, azt kapjuk, amit a legjobban szeretünk: az ismerősség csodás meglepetéseit. Idén is ünnepeljük együtt ezeket a műveket, múló médiánk állócsillagait!” – Dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, többek között témájuk volt az önbántalmazás, gyászfeldolgozás, időskori félelmek, szülés utáni depresszió, irigység, család melletti továbbtanulás, örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy hogy hogy viselik a kamaszok a bezártságot.

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalán és Facebook oldalán és YouTube csatornáján is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

A szavazók között 20 db Képmás-csomagot sorsolnak ki, amely tartalmaz egy hátizsákot, egy vászontáskát, 2022-es családi naptárat, Ugron Zsolna: A nádor asszonyai című történelmi regényt, valamint egy fél éves Képmás-előfizetést.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel  vendégszeretetét élvezheti családjával.

A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak. A Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom. A külhoni Média a Családért-díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

Részletek és szavazás 

        

Magyarországi jelöltek:

 • Krisztus „algoritmusa” – Beszélgetés Fekete Zsombor játéktervezővel - Baranyai Béla, Magyar Kurír
 • Nem hagyhatom, hogy az anyák belehaljanak ebbe az életformába - Így segít a sérült gyerekek családjainak Zörgő Sára - Hódos Hajni, femina.hu
 • A lélek szépsége számít – egy különleges család normális élete - Paksy Eszter, Új Város Online
 • Istenhez sokféle út vezet, ők megtalálták a sajátjukat - Ambrus Eszter, Duna TV, Sokszínű vallás
 • Sérült gyermekkel lett teljes az életük - Tímár Kriszta, Délmagyar
 • Odaföntről érkezik a fájdalomcsillapító – Nevelőszülőnek lenni - Szendéné Kiss Nóra, midio.hu/Magyar Kurír
 • Egy gyermek valóban “képes elpusztítani a szerelmet, a kapcsolatot, egy nő lelki egészségét?!” - Antal-Ferenc Ildikó, Így írok én blog
 • Irigység - Kácsor Zsolt, Népszava
 • Beteljesedés vagy leépülés? A második félidő dönt! - Pécsi Rita, Magyar Kurír
 • „Minek neked a gyerek? Az apja meghal, mielőtt felnevelnétek” - Letenyei Hédi, egy.hu
 • Panka, vigyél magaddal! - Schaffer Erzsébet, Nők Lapja
 • Kháron ladikján - a gyászkísérés a gyakorlatban - Farkas Adrienne, Kossuth Rádió

Külhoni jelöltek:

 • A hazakerült királylány - Bíró Tímea, Hét Nap
 • Minden együtt töltött perc ajándék - B. Vida Júlia , Ma7.sk
 • Aludni együtt vagy külön? - Asztalos Ágnes, Nőileg
 • És a gyerekkel mi lesz? - Péter Beáta , Liget.ro
 • Gyerekkel. Gyerek kell! - Vass Magdolna, TV21 Ungvár
 • Kitelepítés - a nagybalogi Tóth család kálváriája -Tomojka Tünde és Tomojka Béla, hirek.sk
 • Folyamatosan frissíteni kell az „adatbázist"! - Kállai G. Nikoletta, Magyar Szó
 • Nem munkahely, nem foglalkozás – hivatás - Hegedűs Csilla, Kárpáti Igaz Szó
 • Babaköd helyett sötét verem: a szülés utáni depresszió - Kádár Hanga, liget.ro
 • Önbántalmazás - Csatlos Tünde, Nőileg
 • Csodák ápolója - Tóth D. Lívia, Magyar Szó
 • Elhagyott gyerekekből boldog család - Bokor Klára, ma7.sk

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére