Jelenlegi hely

Szivárvány Tagóvoda és Bölcsőde Várpalota

Cím: 8100 Várpalota, Körmöcbánya u. 3.
Telefon: (88) 582-810
e-mail: szivarvany.ovoda@szivovi.eu

Az óvodát amely Várpalota Tési-dombi lakótelepén helyezkedik el 1967-ben adták át "7. sz. Napköziotthonos Óvoda" néven. Az épület hét pavilonból és egy összekötő folyosóból állt. Az intézmény 1997-ben 30. születésnapja alkalmából a Szivárvány nevet kapta.

A földrajzi elhelyezkedésből adódóan a gyermekek többsége panelkörnyezetből érkezik hozzájuk, ezért az alapfunkciókon (óvó-védő, szociális, nevelő, személyiségfejlesztő) kívül kiemelten kezelik az egészséges életvitel, ill. a környezettel való harmonikus együttélés szokásrendszerének kialakítását és a gyermekek mentálhigiénés nevelését is. Az óvoda sajátos arculatát leghűbben névválasztásukkal tudják szemléltetni, hiszen a szivárvány képzete magában hordozza a változatosságot, a gyermeki és felnőtti egyéniségek sokszínűségét, a mindennapokból való felemelkedést, a fejlődést, az esztétikumot. A szivárvány hídján érezze magát jól a gyermek: haladjon lépésről-lépésre, színről-színre szárnyalhasson, ha akar megpihenjen, bújhasson át alatta, s legmagasabb pontjáról érinthesse számunkra láthatatlant is. Csússzon le rajta, de érezze a biztonságot nyújtó óvó-védő szülői és óvónői kéz átkaroló ívét is. Mint ahogy a szivárvány színei sem tudnak egymás nélkül létezni, érvényesülni, ők is a közös munkára, egymás célkitűzéseinek tiszteletben tartására fektetik a fő hangsúlyt pedagógiai munkájuk komplexitásában. Nevelőmunkájuk során arra törekednek, hogy a testi, szociális és értelmi területeken egyaránt kibontakozhassanak a gyermekek egyéni képességei. Szeretetteljes, derűs légkörben, megfelelő óvónői modell-és mintanyújtással gondoskodnak a gyermekek érzelmi biztonságáról, testi-lelki komfortérzetéről.

Tevékeny, gazdag óvodai életet kívánnak megteremteni, amelyben nélkülözhetetlen és mással nem helyettesíthető elem a JÁTÉK.

Szakmai vezető: Karika Ernő Attiláné

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére