Jelenlegi hely

Sajnálom kislányom, nekem ez nem megy

Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képi hatások következnek! Suta mami újra a pályán.

Amikor kislány voltam, mindig irigykedve néztem azokat az osztálytársaimat, akik nap mint nap gyönyörű hajkölteményekben jártak iskolába. Pontosan emlékszem a napra, amikor másodikban elhatároztam, márpedig nekem is hosszú haj kell. Lehetőleg azonnal. És lehetőleg rögvest valami szuper fonattal együtt. Ültem a padban a bilifrizurámban, egészen pontosan ebben itt:

...és arra gondoltam, engem anyám alaposan átvert. Minden egyes nyáron rábeszélt a rövid hajra, mondván az mennyire kényelmes lesz nekem, nem melegít és mennyivel hamarabb megszárad majd úszás után. Persze ebben igaza is volt, és persze 87-ben még kb. az iskola felének volt pont ugyanilyen haja, mint nekem, de engem ez akkor már mind nem érdekelt, én csak az előttem ülő Nóri csodás parketta fonatát láttam. Számoltam a napokat, felváltva kérdezgettem a családtagjaimat, hogy mikor lesz már hosszú hajam és látszik-e már, hogy hosszabb...az idegeikre mehettem a témával. 

Akkor még nem tudtam, amit anyám már igen: hiába lesz hosszú hajam, soha az életben nem lesznek olyan pompás fonataim, mint Nórinak.

Ma már megértelek, anyu. :) És sajnos ma már azt is tudom, hogy az én kislányomnak sem lesznek soha mesés hajkölteményei. Pedig van internet, fényképes leírás, videós segítség, minden... én mégis pont ugyanúgy bénázok, mint anno anyám. Íme néhány a szánalmas próbálkozásaimból:

1. Parketta, vagy francia fonás

2. Halszálka fonás

3. Vízesés fonás

Ne haragudj kislányom, nekem ez nem megy. Ugye jó lesz a copf is? Az talán sikerül az olyan sutamamiknak is, mint amilyen anyád. :)

 

Szerző: Vági-Tóth Lilla - Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére