Jelenlegi hely

Fesztiválról fesztiválra

A Kabóca Bábszínház az idei évadban is gyarapította külföldi fellépéseinek sorát: március közepén Törökországban jártak, Izmirben, a 10. alkalommal megrendezett Nemzetközi Bábos Napokon.

Az Állatok farsangja című produkciójukat játszották több alkalommal is nagy sikerrel a török gyerekeknek.

A külföldi turné után hazai fesztiválszereplések vártak a kabócákra: március 22-én, a Budapest Bábszínház által szervezett BÁBU fesztiválon jártak. Itt idén a több generáció szívének kedves mesemondó, Lázár Ervin munkássága került a középpontba,  A Négyszögletű Kerek Erdő című előadással vendégszerepelt a társulat. 

Budapestről Debrecenbe utaztak a rangos Deszka Fesztiválra, ami az elmúlt év kortárs alkotásainak legjavát vonultatja fel. Ide kapott meghívást a társulat "A királykisasszony, akinek nem volt birodalma" című darabjával, melynek különlegessége, hogy egy kutya is szerepel benne. Nagyon pozitív kritikákat kapott mind az előadás, mind a királykisasszony, Mákszem Lenke. Természetesen Boscot, a kutyust is sokan dicsérték ügyességéért.

Májusban is izgalmas szakmai kihívás elé néz a társulat: a VIII. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálén játsszák majd a Lázár Ervin meséje alapján adaptált Kerekerdő történetet.

 

Forrás: Kabóca Bábszínház

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink