Jelenlegi hely

A JÉGTORONY TITKA – Kiállítás és kincskereső játék

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli sarkvidéki tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kincskereső kaland részesei lehetnek...

Fagyos fuvallat ostromolja a Jégtorony zordon falait, didergő csúcsa kék ködfelhőbe vész. Roppant jégtábla koccan, marcona hótigris fürkészi a hófödte tájat éberen. Borzong a szikrázó láthatár, fényes zsákmányát őrzi a jég, a fürge szánkó halk suhanással célba ér. Vajon mit rejt az ismeretlen jégvilág? Csalóka káprázat vagy ősi kincs vár az út végén?

Fedezd fel a Jég és Fagy titokzatos birodalmát, de jól vigyázz, az utazás meglepő kalandokat tartogat! 

A Vajdahunyadvárban nyíló, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra, izgalmas kincskeresésre hívja a látogatókat, akik egy mesebeli kaland résztvevőjeként megismerhetik a káprázatos jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

NYERD MEG CSALÁDI BELÉPŐDET AZ IMAMIVAL!

2017. szeptember 23. és november 5. között - Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum 

A fagyos tájakon átívelő kaland során a látogatóknak fel kell kutatniuk a hajdani jégóriások elveszettnek hitt, varázserejű kincsét, melyet megkaparintott egy fondorlatos Kincsvadász. A kapzsi tolvaj sarkvidéki Jégtornyába zárkózva, hét lakat alatt őrzi értékes zsákmányát.

Az expedíció bátor tagjai azonban eljuthatnak a Kincsvadász búvóhelyére, és visszaszerezhetik az elbitorolt kincset. A képzeletbeli tájakon barangolva a kincskeresők váratlan akadályokba ütköznek, miközben a torony leleményes ura lépten-nyomon ügyes trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

A Jégtorony titka kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e próbatételek közepette is rálelni a kincsre, át tudnak-e kelni a jeges vízen egy bumfordi rozmár révésszel, el tudják-e navigálni a sarkvidéki jegesmedvejáratot, elboldogulnak-e egy játékos kisfókával, és vajon megbirkóznak-e a kincseskamra trükkös zárjával.

Ha elég szerencsések, találkozhatnak a Jégtorony rejtőzködő urával és az örök hó birodalmának különös lakóival is.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a kincshez. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló, izgalmas kiállítás és kincskereső játék új látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

JÁTÉK A CSALÁDI BELÉPŐÉRT ITT!

Helyszín: Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: H zárva, KV 1017 óráig (november 1-jén nyitva)
Korosztályi ajánlás: 4–99
A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Bővebb információ: www.mmgm.hu, www.facebook.com/F.Exhibition
Belépőárak:
- felnőtt 1750 Ft,
- gyermek (3–14 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól) és pedagógus (pedagógusigazolvánnyal rendelkező) 1550 Ft,
- csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) hétköznap 1190 Ft,
- családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5950 Ft

További info


Információ csoportoknak

  • A Jégtorony titka interaktív kiállítás és játék óvodai csoportokat és iskolai osztályokat is fogad, hétköznaponként, előzetes bejelentkezéssel.
  • Iskolai vagy óvodai csoportos látogatásnál 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan. (Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.)
  • A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
  • Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig 10-17 óráig)
  • Azok az iskolai csoportok, melyek vidékről érkeznek a kiállítás megtekintésére, tanítási napkon 100%-os múzeumlátogatási vasúti kedvezményt is igénybe vehetnek. 

Diákcsoportok díjmentes utazása

  • A MÁV díjmentes utazási lehetőséget biztosít a minimum 10 fős iskolai csoportok részére. Ennek igénybevételéhez szükséges fogadó nyilatkozatot a kozonsegkapcsolat@mmgm.hu e-mail címre vagy a 06 1/363-2711-es fax számra szíveskedjenek elküldeni.
  • A diákok névsorát tartalmazó mellékletet csak a MÁV-nak kell eljuttatni, a múzeumnak nem kell elküldeni. 
  • Az utazási kedvezmények igénybevételének feltételeiről, azok változásáról a MÁV információs vonalán, a 06 1 444 44 99-es számon lehet érdeklődni.
  • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a díjmentes vasúti utazás igénybevételével érkező diákcsoportok kedvezményes csoportos tanulójegy vásárlására is jogosultak budapesti közlekedésükhöz. A jegy 24 órán át érvényes, annak áráról, igénybevételéről a BKK honlapján olvashat.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére