Jelenlegi hely

TOP3 - Legsikeresebb börzék a megyében

A börzék évről évre egyre népszerűbbek. Többen próbálkoznak az esemény rendezésével is több kevesebb sikerrel és lelkesedéssel. Mi most az általunk legsikeresebbnek tartott börzéket mutatjuk be a megye három különböző szegletében. Ezek azok a börzék, melyek évek óta, rendszeresen megrendezésre kerülnek és nagy népszerűségnek örvendnek mind az eladók, mind a vásárlók körében. 

Az elmúlt években megszaporodtak az ilyen írányú kezdeményezések, próbálgatások. Komoly verseny alakult ki bizonyos területeken, hogy ki nyeri meg az ügynek a megfelelőbb helyszínt, kinek sikerül jobb időpontot találni és további tényezők és szempontok is előtérbe kerültek. 

Mi úgy látjuk, hogy ma már alapfeltétel, hogy a belépés ingyenes legyen a vásárlók számára és kísérő programok is színesítsék a rendezvényt - lufibohóc, játszóház, csillámtetoválás, gyermekprogramok. A jó minőségű, megfizethető áron kínált, használt holmik mellett egyre nagyobb igény mutatkozik arra - mind a vállalkozások, mind a vásárlók részéről - , hogy olyan , elsősorban szolgáltatást nyújtó vállalkozások is bemutatkozzanak, melyek célcsoportja szintén a családok. (fotózás, családi napközi, gyermekjátszóház, pénzügyi szolgáltatók stb.)

Nálunk ők a top 3 - nem feltétlen ebben a sorrendben: 

1. Baba- és gyermekholmi Börze - Tapolca

A rendezvény ötletgazdája és szervezője: Varga-Gerencsér Viktória, aki születése óta él Tapolcán. A főiskola elvégzése után Nemesgulácson majd Káptalantótiban tanított, férje szintén pedagógus. 2006-ban született meg első kislánya Emma, majd 2009-ben húga, Georgina.

A kép csak illusztráció.

Így mesélt a kezdetekről: - A börze gondolata, a program iránti igényem Emma születése előtt fogalmazódott meg bennem, mert nagyon szerettem volna ellátogatni ilyen rendezvényre. A legközelebbi Veszprémben volt és annak is későn jutott el hozzám a híre. Később pedig már nem akartam a gyermekemet utaztatni vagy másra hagyni. Ezután gondolkoztam el azon, hogy egy ekkora városban, mint Tapolca, biztosan másnak is lenne igénye egy ilyen programra....Szerettem volna, ha nem csak ruhák, hanem játékok, könyvek, babaetetési kellékek, stb is vásárolható lett volna, ezért is van az elnevezésben a HOLMI szó....

- Először a védőnőm véleményét kértem ki, aki elmondta, hogy már két kezdeményezés is kudarcba fulladt, kevés eladó jelentkezett és a vásárlók száma sem volt sok. Ettől kicsit megijedtem és úgy gondoltam, kis helyszínt keresek, így nem lesz nagy vesztenivalóm.... Meglepetésemre rengetegen jelentkeztek már első alkalommal  is árusítani, ám mivel kicsi volt a hely, nem is tudtam mindenkinek asztalt biztosítani. Azután bátrabb lettem és nagyobb helyszínt kerestem.....Úgy gondoltam, érdemes lenne vásárló-csalógató programokkal bővíteni a börzét, így lett állandó vendégünk a lufibohóc és alakítottuk ki a játszósarkot, ahol apukák pihenhetnek, gyerekek játszhatnak, míg anya vásárol. Ezúton is köszönöm a babaklubnak és gyermekeimnek, hogy kölcsönvehettük játékaikat! Nemsokára Gerencsér Barbara (csak névrokon) rendezvényszervező keresett meg a Városi Rendezvénycsarnokból, hogy szívesen biztosítanának kedvezményesen helyet a bababörzének és ingyenes ugrálóvárral gazdagítanák a programunkat....Egyre színesebb programokat próbálok biztosítani a családoknak, hogy egy komplett délelőtti szórakoztató időtöltést biztosítsak számukra.

A kép csak illusztráció.

- A legutóbbi alkalommal 50 eladó volt és ez talán már kicsit sok is egy ekkora városnak....Jól esik, hogy a rendezvény végén elégedettek, az eladók és vásárlók büszkén mutatják, mennyi mindent sikerült beszerezniük. Az utcán gyakran megállítanak és érdeklődnek, mikor lesz legközelebb börze. Az árusok fele állandó. Többen is segítenek a plakátolásban a környező településeken. Így vannak vásárlók és eladók Keszthelyről, Sümegről, Csabrendekről, Hegymagasról, Diszelből, de volt már várpalotai és nagyvázsonyi eladóm is. A csarnok ideális hely, kényelmesen elférnek az asztalok, vásárlók és a programhelyszínek.

Forrás: Részletek innen. 

 

2. Csemete Börze - Veszprém

Gáspárné B. Edit 5 évvel ezelőtt szervezte meg az első börzéjét Veszprémben a Dózsavárosi Könyvtárban, mindösszesen 10 árussal. Rögtön a börze után felmerült az igény, hogy legközelebb nagyobbat szeretnének szervezni. 

- Több árust is szerettünk volna nagyobb helyszínen és ezzel párhuzamosan nagyobb hírverést is neki. - mesélte Edit az akkori terveket. A következő rendezvényekkel már bementünk a belvárosba. 3-4 alkalommal rendeztünk börzét a Csermák Antal Zeneiskola épületében 50 árussal. Ezeken már kiegészítő programok is voltak - csillámtetoválás, lufibohóc és az első partneri kapcsolatok is itt alakultak ki - közülük sokan mindig velünk vannak. 

- Hamarosan ezt a helyet is kinőttük. Ekkor költöztünk át az Arénába. Most már rendszeresen, évente 2 alkalommal - tavasszal és ősszel - tartunk ott börzét. 100-120 árusunk van, akik nemcsak Veszprémből és a környékbeli településekről érkeznek. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a börzén jelen vannak árusok Vas megyéből, a Somló környékéről, a Balaton part több , távolabbi településeiről és még Budapestről is. De tudunk arról is, hogy látogatóink is az egész Dunántúlról érkeznek. 

- A rendezvényt egy 2 hónapos, intenzív szervezési munka előzi meg - avat be Edit. Most már sok állandó partnerünk van, akik megjelenésükkel, programjaikkal emelik a rendezvényünk színvonalát, már-már igazi családi nappá alakítva a börzét. Sokat tanultunk az elmúlt években. Árusaink nagy része visszatérő eladó, akikkel a közösségi portálon szinte napi kapcsolatban vagyunk. Egyre jobban ismerjük az ők igényeiket is, mint ahogy a vásárlóink és partnereink elvárásait is és igyekszünk valóban profi rendezvényt szervezni és nemcsak börzét, hanem egy programlehetőséget kínálni a családoknak. Azt hiszem ezt az elmúlt időszakban sikerült megvalósítani. 

- Rendezvényünkhöz a kezdetektől mindig kapcsolódik valami jótékonyság, valami jó cél. Szeretünk segíteni és azt valjuk, hogy ami nekünk szemét, az másnak még hasznos is lehet. Évek óta minden alkalommal műanyag kupakokat gyűjtünk és azt valamely előre kiválasztott szervezet, család, beteg gyermek, alapítvány részére ajánljuk fel. Így vagy más gyűjtésen keresztül tudtunk segíteni már több beteg kisgyermek családjának, a Koraszülött Bébimentő Alapítványnak, de szerveztünk már gyűjtést a Zsaruellátó Központnak is. A legközelebbi börzén egy berhidai beteg kislány családjának adjuk majd a kupakokat és egyéb felajánlásokat. 

 

3. Nagy Ajkai Bababörze - Ajka

Tomor Renáta és férje is évek óta szervezik a börzét Ajkán. Nem bíztatták őket, mikor az ötlet felmerült. Azóta pedig mindenki csak csodálkozik, hogy ebben a kisvárosban ekkora, ennyi embert megmozgató börzét lehet rendezni. 

- Tősgyökeres ajkai vagyok, de 10 évet Budapesten éltem, ahonnan hazatérve, túl csendes, túl alvó volt Ajka. Hiányoztak a programok, a rendezvények - idézi fel Renáta - , nem volt börze én pedig lelkes voltam és a fővárosi lendület bennem volt....Közben már gyűltek otthon halomban a gyermekruhák és egyéb gyermekholmik és gondoltam más is lehet hasonló cípőben. Nem szerettem az interneten működő adok-veszek oldalakat, így jött hát, hogy megszervezek egy börzét. Egy helyi, akkor már rendezvényszervezéssel foglalkozó vállalkozás segített az első megszervezésénél. 40 asztal volt. 

- Következő néhány alkalommal a Kaszinó adott helyet a rendezvénynek, de hamarosan azt is kinőttük. Most már évek óta a Sportcsarnokban van a börze évente általában 3 alkalommal, bár volt olyan év is, mikor 5 alkalommal is tudtunk teltházas börzét szervezni ott. Már első alkalommal tele voltunk. Általában 70-90 árus van, akik szinte kivétel nélkül anyukák, akik gyermekeik által kinőtt és megunt illetve a családban összegyűlt kinőtt ruhákkal, megunt játékokkal, könyvekkel, baba- és gyermekholmikkal érkeznek. De nem csak ajkai árusok vannak ám! - meséli lelkesen Reni.  - Egyre többször érkeznek Tapolcáról, Pápáról és Budapestről is eladók. 

- Nálunk is vannak kisérőprogramok illetve szolgáltatások, hogy a gyermekek és így az egész család számára élvezhetővé tegyük a börzét. Most már évek óta együttműködünk a Máltai Szeretszolgálattal, akik ugrálóvárat biztosítanak nekünk a helyszínen, így ezt is ingyenesen tudjuk nyújtani. Emellett rendszeresen itt van velünk a lufibohóc, az arcfestő, akik szintén a gyerekek szórakoztatásáról gondoskodnak. 

- Rendezvényünkön partneri együttműködésben lehetőséget biztosítunk a Máltai Szeretetszolgálatnak arra, hogy ruha- vagy egyéb gyűjtést végezzenek, így rajtuk keresztül közvetve segítjük a rászorulókat. Ugyanakkor egyik évben jótékonysági játékgyűjtést szerveztünk az ajkai kórháznak. Ennek az akciónak nagyon nagy sikere volt, az emberek szeretnek segíteni, úgy látom - meséli Reni. Ezt biztosan meg fogjuk ismételni. 

 

Reméljük és kívánjuk, hogy ezeket a börzéket még sokáig ugyanilyen lelkesedéssel és elkötelezettséggel szervezzék és továbbra is színes színfoltjai legyenek Veszprém, Tapolca és Ajka programkínálatának!

 

Az aktuális börzékről nálunk mindig információt kaphattok! 

Szerző: Veszprémimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére