Jelenlegi hely

Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola

Cím: 8300 Tapolca, Móricz Zs. utca 8.
Tel: (87) 412-736
E-mail: SzechenyiSZKI@keri-tapolca.sulinet.hu

4 évfolyamos gimnáziumi nevelés-oktatás, szakközépiskolai nevelés-oktatás, szakközépiskolai nevelés-oktatás (szakképzés), szakiskolai nevelés-oktatás (párhuzamos közismereti és szakmai képzés), szakiskolai nevelés-oktatás (szakképzés)

Intézményvezető: Szollár Gyula

Web: http://www.szechenyi.tapolca.hu

A Széchenyi István Szakképző Iskola Magyarország egyik legszebb vidékén, a Balaton-felvidéken található, a vulkanikus hegyekkel övezett Tapolcai-medence központjában, a 20 ezer lakosú kisvárosban, Tapolcán.

A 126 éves szakképzési múlttal rendelkező, de jelenlegi struktúrájában, jelenlegi székhelyén 1985 óta működő iskola a tapolcai és környékbeli tanulók és munkáltatók igényeihez alkalmazkodva alakítja képzéseit. Iskolánk fenntartója, Tapolca Város Önkormányzata tagja a Balaton-felvidék - Somló Szakképzési-szervezési Társulásnak.

A vegyes profilú Széchenyi SzKI küldetésében az fejeződik ki, hogy tanulói ismerjék fel a számukra sikeres életpálya lehetőségét, és rendelkezzenek a lehetőségek kihasználásának képességével. Iskolánkban 31 tanár és 9 szakoktató dolgozik. A jelenlegi teljes tanulólétszám: 568 fő.

Az iskola elég nagy ahhoz, hogy a korszerű tanítási-tanulási folyamathoz szükséges tudás- és eszközpotenciállal rendelkezzen, és elég kicsi ahhoz, hogy kellő figyelem, törődés jusson minden egyes tanulóra. Többek közt igen fontosnak tartjuk az informatikai ismeretek elsajátítását; diákjainknak korszerű, nagy teljesítményű számítógépek és egyéb információtechnológiai eszközök állnak rendelkezésükre.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Elnöksége 2010-ben a Kiváló Iskola kitüntető címet adományozta intézményünknek.

Németországi, lengyel, szlovák, finn nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően tanulóink nemzetközi versenyeken vehetnek részt, szakmai gyakorlatukat külföldön is tölthetik.

Diáksportkör, tánckör, természetjáró kör, iskolaújság, szakmai szakkörök, sport-, szakmai-, irodalmi-, nyelvi versenyek, diákrendezvények színesítik az iskolaéletet.

Feladatunknak tekintjük a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, tehetséges gyermekek felkarolását. Részt veszünk az Útravaló programban, kiépítettük az egyénre szabott mentorálás rendszerét.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére