Jelenlegi hely

KARANT-ANYA TESZT

Te melyik típus vagy? Csak vidáman!

2020. április 24.

1. Hogyan indul a nap?
A: Dudorászva kelek, mosolyogva ébresztem a gyerekeket, jókedvűen készítem az egészséges reggelit. Jómagam zöld teát fogyasztok.
B: Álmosan kitámolygok a hàlóból. Felrázom a gyerekeket. Megkenek néhány szelet kenyeret vajjal meg valami izével, amit a hűtőben találok. Magamnak kávét főzök. Fél litert.
C: Morogva trappolok ki a szobából. Beorditok a gyerekszobába, hogy “ébresztő”! Összeöntöm egy tálba a müzlit és a tejet. Magamnak ugyanezt, csak tej helyett kávéval.

2. Hogyan ébrednek a gyermekei?
A: Mosolygósan, kipihenten. Felöltözve, fésülködve jönnek elő. (Az esetek többségében kézenfogva, nagy szeretetben egymás iránt.)
B: Az ébresztő után (nem) sokkal felöltözve - furábbnál furább ruhákban. Mosdatlanul. Egymást lökdösve esnek be a konyhába.
C: Pizsamában, mosdatlanul. Az egyiknek már van egy mokesz a szeme alatt. Jó esetben délre felöltöznek.

3. Hogyan boldogul az otthoni oktatással?
A: Nálunk nem oktatás van, hanem együtt fedezzük fel a tudomány csodás világát. A gyerekek érdeklődőek és lelkesek.
B: Tantárgyról tantárgyra egyre hangosabban ordítok. Délutánra már a szomszéd is tudja az Árpád-házi királyokat.
C: Hol a hajam tépem, hol a falat kaparom. A gyerek nem ért semmit, én még annyit sem. Fèlek, hogy egy agyvérzés hamarabb végez velem, mint bármilyen vírus.

4. Milyen szabadidős tevékenységet végez gyermekeivel?
A: Minden nap alkotunk valamit - ami természetesen újrahasznosított anyagból készül. Hetente többször sütünk közösen. Sokat társasjátékozunk, együtt autózunk, babázunk.
B: Néha megpróbálunk elkészíteni valamit, amit a Facebook kreatív csoportjában látok. Több, kevesebb sikerrel. Közös sütés címén néha hagyom hogy tönkretegyék a konyhát.
C: A falak szabad színezése, a könyvek kreatív újrarajzolása (értsd: összefirkálása) jelenti a kreatív foglakozást. Nèha romba döntik a konyhát (is), ami után napokig takarítok. Népszerű azonban a sport tevékenység: box, birkózás, karate - egymás (és a törékenyebb tárgyak) ellen.

5. Milyen a házastársával a viszonya?
A: Szeretetben és egyetértésben neveljük a gyermekeinket. Megosztjuk a feladatokat, figyelünk egymás igényeire.
B: Az étkezéseknél találkozunk. Ő home-officeban nyomja. Én próbálok túlélni a gyerekkel. Ha konfliktushelyzet van, biztos másképp látjuk és oldjuk meg.
C: Egyre kevésbé hasonlít ez a szakállas hobó a férjemre. De mivel alig látom - azt mondja dolgozik- így nem nagyon zavar. Sokszor csak az elhagyott zoknikból tudom, merre járt a házban.

6. Mennyire ad magára az otthoni karanténban?
A: Minden nap feldobok egy kis sminket, elkészítem a frizurám. Igyekszem csinos lenni itthon is, sokat tornázom, hisz a családom a legjobb formámban kell lásson.
B: A kedvenc melegítőm vagy mosásban van, vagy rajtam. A sminkcuccaim valahova a fiók mélyére csúsztak. A hajam egy hete ugyanabban a copfba van fogva.
C: Van nappali és éjszakai pizsamám. Néha felveszem a köntöst - ha hűvösebb van. Samponunk nincs, csak élesztő, de azzal nem lehet hajat mosni. Próbáltam...

7. Mit szeret a legjobban ebben a karanténos időszakban?
A: Imádok minden egyes pillanatot amit a családommal tölthetek. Végre van időm több emeletes tortát sütni, 4 fogásos ebédet csinálni. Most varrhatok, kertészkedhetek, pihenhetek kedvemre.
B: A melegítőm. A kàvéfőzőm. A teli borospoharam.
C: A zent, a nyugalmat és békét, amit a xanaxnak és a bornak köszönhetek. Ja, és a csokoládés kaja (cukor ?) kómát. A bort mondtam már? És a csokit?

8. Mit tart meg a mostani életéből a vírus utáni időkben?
A: Szeretnék ezután is házi kenyeret sütni és figyelek, hogy csak egészséges ételeket egyének a gyermekeim. Ezután a ruháimat is magam varrom majd - a környezettudatosság jegyében.
B: A melegítőm! Nagyon egymáshoz nőttünk. Szó szerint! A gyerekek által készített sok szép dolgot - papírgyűjtésig.
C: A gyerekeimet. A fura hobó kinézetű pasast. (Furcsán vonzónak találom újabban...- lehet a bor hatása.) Ja, és vész estére a boros és kávés poharam

Szerző: Pál Veronika
- Miskolcimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére