Jelenlegi hely

Módszertani ajánló és hasznos weboldalak a digitális oktatáshoz

Ugyan már három hetet jártunk digitális iskolába, de még mindig rengeteg a kérdés, folyamatosan keresgélik a pedagógusok a legoptimálisabb feladatokat diákjaiknak. Végre itt a módszertani ajánló, és több hasznos linkgyüjtemény is.

Időigényes feladat a tanároknak a napi digitális tananyag összeállítása. Nem lehet könnyű a megtalálni a megfelelő feladat és adatforrásokat a pedagógusoknak. Figyelembe kell venniük diákjaik életkorát, tudásszintjét, a tananyaghoz és az oktatók igényeikhez is igazodó hatékony online anyagokat és módszereket.

Még összetettebb feladat ez annak, aki eddig is ritkábban használta a számítógépet, mentalitása, érdeklődése az élő tanításban szerzett rutinja eddig más módszereken alapult.

Módszertani ajánló

Végre megjelent a várva-várt módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre. Itt található.

Az anyagban az iskolák, óvodák és a pedagógusok számára fogalmaztak meg ajánlásokat több területen, témában is.

Hasznos weboldal-gyűjtemények

Az oktatas.hu weboldalon március végén közzétettek több hasznos linkgyűjteményt is.

A tantermen kívüli tanulást támogató további hasznos anyagok között a matematikához, nyelvtanuláshoz, történelemhez, művészeti és egyéb tárgyakhoz találunk összegyűjtött ajánlott weboldalakat, alapítványok oldalait, módszertani segédanyagokat, adatbázisokat.

A Digitális oktatási tartalmak elérhetőségei között archivumok, az M5 csatorna oktatást támogató műsorai, könyvtárak és kiadók oldalait találhatják meg a pedagógusok, szülők.

A listák nem véglegesek, folyamatosan bővítik őket.

 

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére