Jelenlegi hely

Elindult a Média a Családért-díj közönségszavazása

2018. december 1-től január 15-ig lehet szavazni a Média a Családért-díj 2018 közönségdíjasára a mediaacsaladert.hu oldalon. Minden szavazó megkapja a 2019-es februári Képmás digitális változatát, 10 szerencsés szavazó pedig nagy értékű Képmás-csomagot nyer.

A Családbarát Médiáért-díjról

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány 2007-ben hozta létre a Média a Családért-díjat. Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerés célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben.


A Budapestimami a médiatámogatók között
SZAVAZZ TE IS

Ahogy az alapítvány elnöke, Dr. Aczél Petra fogalmaz: 

"A családról azt szoktuk mondani: a hátterem. Nincs igazunk. Mert a család az előterünk. Minden, ami fontos, általa és benne kezdődik – és, persze, végződik. A történeteink is. Itt van hát az idő, hogy a család legyen a legszebb szenzációnk, a legkülönlegesebb, legmegindítóbb közös történetünk! Itt az idő, hogy a család előtérbe kerüljön, a médiában is. Kérem, olvassák újra a Média a Családért-díj 2018-as jelöltjeinek írásait és szavazzanak arról, ki legyen a közönségdíjas! Ünnepeljük idén is együtt azokat, akik arról írnak, ami a legfontosabb az életünkben."

Az elismerés és a hozzá kapcsolódó egyéb díjak print és online cikkeket, valamint rádió- és televízióműsorokat jutalmaznak, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg. Céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak például a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a gyerekneveléshez, azaz a problémák megoldásához és a boldog családi élethez.

A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia ezt a fontos üzenetet olyan korosztályokhoz és rétegekhez is, amelyek a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak.

Az év folyamán a Képmás magazin hónapról hónapra bemutatta a szakmai zsűri által kiválasztott 12 jelöltet, a jelöltek munkái a kepmas.hu oldalon jelenleg is megtekinthetők. A díjakat 2019. január 31-én adják át.

A díj főtámogatója 2019-ban a Richter Gedeon Nyrt. A vállalat - Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke fogalmaz - örömmel állt a kezdeményezés mellé: „Világszerte az egyik legszélesebb nőgyógyászati termékválasztékkal rendelkező, felelősen gondolkodó vállalatként, a tudatos családtervezést nem csak termékeinkkel, hanem társadalmi programjainkon keresztül is kiemelten támogatjuk. Nagyon fontosnak tarjuk a család értékeinek hangsúlyozását, azt a stabilitást, amit egy hosszú távú, kiegyensúlyozott párkapcsolat és a tervezett gyermekvállalás adhat. Mi a Richternél azt valljuk, hogy csak egészséges emberek és közösségek alkothatnak egészséges társadalmat, ezért is örömmel állunk a Média a Családért-díj kezdeményezése mellé.”

Olvasd el, nézd és hallgasd meg az idei év 12 jelöltjének munkáját, és szavazz a Média a Családért-díj 2018 közönségdíjasára!

A címek és idézetek önmagukért beszélnek, ami összeköti őket és ami összeköt minket az a család: A nagycsaládosok különös élete; „Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról.”; „Nagyon hasznos az inkubátor, de nem tud mindent”; „Minden családban van jó zsaru és rossz saru. Az egyensúly és a harmónia a lényeg – a gyerek szempontjából.”;

„Értem jöttél? Te vagy az én anyukám?”; Magukra hagyott kisöregek – De hol vannak az unokák?; Fiatalok a digitális térben; „…a nőgyógyász első kérdése volt: Megtartja?”; A családi fészek elhagyása; „Átlagos család, átlagos tini és átlagos helyzetek nincsenek.”; Megint szabadabb a vásár: gyerekpornót tessék!; Végtaghiányos baba növekszik a szívem alatt...

A teljes anyagokat a kepmas.hu/szemezgeto rovatban találod.

A JELÖLTEKRE ITT SZAVAZHATSZ

A szavazatokat 2018. december 1-től 2019. január 15-ig várják. A szavazók több jelöltre is voksolhatnak.

Az idei jelöltek - újságírók és médiumok 

 • Holko Réka: A nagycsaládosok különös élete – január / Ridikül c. tévé műsor, Duna
 • Király Eszter: „Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról” – február / envagyokazapad.com
 • Rist Lilla: Kenguru-mama – Az anyai test csodája – március / Nők Lapja, print
 • Greff András: Apáról fiúra – április / Marie Claire, print
 • Füller Tímea: Magyola – május / Family, print
 • Herczeg Zsuzsa: Magukra hagyott kisöregek - De hol vannak az unokák? – június / she.hu
 • Sánta András: Fiatalok a digitális térben – július / InfoRádió, Családi hét
 • Street Gábor Huba: Megtartja? - augusztus / streetgaborhuba.hu
 • Horváth Ágnes: A családi fészek elhagyása – szeptember / Kossuth Rádió, Napközben
 • Doffek Gábor: „Engem egyetlen dolog érdekel, minden mást leszarok” – apai útravaló a 13 éves, bulizni készülő lányomnak – október / wmn.hu
 • Halász Sári: Megint szabadabb a vásár: gyerekpornót tessék! – november / 24.hu
 • Nyiri Zsuzsi: Végtaghiányos baba növekszik a szívem alatt... – december / she.hu

A zsűri:

 • Dr. Aczél Petra, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet igazgatója
 • Borókai Gábor, újságíró
 • Keresztes Ilona, MTVA Kossuth Rádió vezető szerkesztő
 • Krúdy Tamás, újságíró, szerkesztő
 • Dr. Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese
 • Molnár-Bánffy Kata Kommunikációs szakember, a Képmás Kiadó és a Salt Communications ügyvezetője
 • Süveges Gergő, a Kossuth Rádió műsorvezető-szerkesztője, kommunikációs tréner
 • Szám Katalin, a Képmás főszerkesztője

A Külhoni Média a Családért-díj

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét így immár harmadik alkalommal adhatja át a Külhoni Média a Családért-díjat. A zsűri négy határon túli tagja – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Molnár Judit, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelölt közül szakmai zsűri választja ki a győztest.

Az idei jelöltek - újságírók és médiumok

 • Nőileg - Kovács Eszter
 • hirek.sk - Kiss Réka, Pézman Zoltán
 • Magyar Szó - Csincsik Zsolt
 • LIGET - Kosztolányi Kata
 • Kárpáti Igaz Szó/kiszo.net - Simon Rita
 • ma7.sk - Horváth Szomolai Andrea
 • LIGET / liget.ro - Rédai Attila
 • Hét Nap - Fehér Márta
 • Magyar7 - Kaszmán Zoltán
 • Nőileg - Csatlós Tünde-Trella-Várhelyi Gyopár
 • Magyar Szó - Horváth Homolya Ágnes

Minden szavazó megkapja a 2018-as februári Képmás digitális változatát, valamint kisorsolnak 10 db családi belépőt a Csodák Palotájába, 10 db Ikertükör kötetet, és egy szerencsés szavazó nagy értékű Képmás-csomagot nyer.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére