Jelenlegi hely

Ajka Városi Óvoda

Cím: 8400 Ajka, Bródy Imre utca 7.
Telefon: (88) 508-160
e-mail: ovodavezetoajka@gmail.com

Intézményvezető: Ráczné Németh Csilla

Web: http://www.ajkaovoda.hu/

A 2003/2004-es nevelési év jelentős változást hozott az ajkai óvodák életében. A korábban Hétszínvirág, Katica, Patakparti, Szivárvány, Vizikék és Zöldikék óvodák összevontan működnek. Jelenleg 7 óvodában folyik a kisgyermekek nevelése. Óvodánk két medencés tanuszodával rendelkezik amely 2006 évben közel 20 milliós beruházással megújult, saját óvónő-úszóedzőt alkalmazunk. A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Bázisóvodája címmel két óvodánk, a Székhely és Katica rendelkeznek. Hat-hét éves korra úgy juttatjuk el a gyermekeket az iskola küszöbéig, hogy boldog gyermekkorukat is megőrizzük.

A gyermekek egészségvédelmét a rendszeres mozgáson kívül a só szoba használata is segíti. Speciális csoportjaink: 2 Montessori és 1 Waldorf csoport.

Kidolgoztuk és működtetjük az Integrációs Pedagógiai és Képességfejlesztő Programot a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek eredményes nevelése érdekében, alkalmazzuk a Kompetencia alapú óvodai programcsomag ajánlásait. A tehetséges gyermekekre is külön figyelmet fordítunk a tehetségpontként is működő óvodáinkban.

2012. évtől Zöld Óvoda Bázisintézményként rendszeres szakmai programokat szervezünk a régió óvodái számára. Az Ajka Városi Óvoda mind a hét óvodája elnyerte a Zöld óvoda címet, 3 óvodánk Örökös Zöld óvoda. A gyermekek mindennapos feladatai közé tartozik a környezet védelme, az egészséges táplálkozás, a hulladék anyagok szelektív kezelése és felhasználása, az energiával való takarékoskodás.

 

Hozzászólások

Mi még csak október óta járunk a Patakparti óvoda Micimackó csoportjába, de nagyon szeretjük, nagyon meg vagyunk elégedve az óvónénikkel és a dadus néni munkájával.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére