Jelenlegi hely

Balatonakali Napköziotthonos Óvoda

Cím: 8243 Balatonakali, Hóvirág utca 21.
Telefon: (87) 444-207
e-mail: ovi@balatonakali.hu

Intézményvezető: Sárándiné Németh Hajnalka

Egyetlen 25 férőhelyes, vegyes csoporttal működő óvodánk 1995 augusztusában került átadásra. A falunak ezen részét a 71-es főút válassza el az ófalutól.

Korábban, Balatonakaliból Balatonudvari közös fenntartású intézményébe jártak óvodába a gyerekek. 20 év távlatából, napjainkra teljesen kiépült, megszépült lakóövezet, stílusos buszmegálló és társadalmi munkával épült parkoló fogadja az ideérkezőket.
Az épület mögötti szőlőtáblák, a zöld fenyves helyi adottságainkat hangsúlyozva tündökölnek, erősítve a Balatonpart sajátosságait.

A helyi pedagógiai program hitvallása: ,,Minél hosszabb a gyermekkor, annál harmonikusabb és boldogabb lesz a felnőtt élete." (Kodály Zoltán) E gondolat jegyében a nevelőmunkánkban arra törekszünk, hogy a hosszú gyermekkor az általunk igen fontosnak tartott gyermeklélektani ismeretek alapján alkalmazott módszerek, eszközök, anyagok kiválasztásával egy abszolút biztonságot, nyugodtságot, derűt sugárzó légkörben még hosszabbá válhasson. Teljesítményorientált nevelés helyett, a szabad játék biztosításával, a biztonságot adó, nyugodt légkörrel, rugalmas, folyamatos napirenddel, az érzelmi nevelés előtérbe helyezésével eredményesen járuljunk hozzá a boldog gyermekkorhoz. Tudomásul vesszük, hogy minden gyermek más, önmagához képest fejleszthető, ugyanakkor valamennyien szeretetre, sikerélményre vágynak!

Forrás: http://www.balatonakali.hu/Intezmenyek/Ovoda

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére