Jelenlegi hely

Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Cím: 8200 Veszprém, Csillag u. 24.

Tel: (88) 420-480
E-mail: csillag.ovoda@chello.hu

Intézményvezető: Takácsné Kovács Éva

Web: http://www.csillagovoda.hu/csillag_elerhetoseg

A körzetbe két óvoda tartozik: a Csillag Úti és a Cholnoky Jenő lakótelepi tagóvoda. Mindkét óvoda a Cholnoky lakótelep zöldövezetében, tíz-és négyemeletes, valamint sor- és családi házak között helyezkedik el. Az épületek kétszintesek, amelyek azonos tervrajzok alapján, azonos technológiával készültek, a Cholnoky 1980-ban, a Csillag Úti 1986-ban. Azonos személyi és tárgyi felszereltséggel rendelkeznek. Mindkét óvoda 8 csoportos, melegítő konyhás intézmény, az épületekben egy-egy jól felszerelt tornaterem is található.

Udvaraink tágasak, sok-sok fával, zöldövezettel, fürdőmedencékkel, homokozókkal és nagyobbrészt fából készült, biztonságos mozgásfejlesztő játékokkal. Az udvar domborzati eltérése lehetőséget kínál télen szánkózásra, nyáron különböző mozgásos játékokra. A szilárd burkolattal ellátott udvaron biztosítjuk a kerékpározást és a rollerezést. A füves területen különböző sporttevékenységekre alkalmas területet alakítottunk ki. (pl. foci, tollaslabda, különböző labdajátékok, ugrókötelezés, hullahoppozás stb.)

Az udvaron tartózkodás ideje alatt mindenki szabadon választhat a tevékenységekből. A gondozott, jól felszerelt nagy udvar, valamint a tornaterem lehetőséget nyújt gyermekeink fokozott mozgásigényének kielégítésére. Tárgyi feltételeinket lehetőségeinknek megfelelően folyamatosan fejlesztjük, bővítjük. Ebben nagy segítséget nyújtanak számunkra az évek óta működő alapítványok, valamint a terület önkormányzati képviselői. A szülők lehetőségeikhez mérten maximális segítséget nyújtanak ahhoz, hogy gyermekeinket esztétikus és egészséges környezetben neveljük. (adójuk 1%-nak alapítványra utalásával) Óvodai nevelésünk célja, hogy a családdal együttműködve elfogadó és befogadó légkörben biztosítsuk a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését, figyelembe véve az egyéni életkori sajátosságokat és a gyermekek különböző fejlődési ütemét. Érzelmi biztonságot nyújtó derűs, szeretetteljes, nyugodt óvodai légkört teremtünk számukra. Mindkét intézmény kiemelten kezeli a semmivel sem helyettesíthető szabad játékot, melyre időt, helyet és teret biztosít minden kisgyermek számára annak érdekében, hogy egészséges személyiséggé fejlődjenek és megfelelő életkorban iskolaéretté váljanak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy testileg, lelkileg és szociálisan kellő érettséggel kezdjék meg gyermekeink az iskolai munkát.

Testileg legyenek fejlettek, teherbíróak. Mozgásuk legyen összerendezett, harmonikus. Mozgásukat, viselkedésüket, testi szükségleteiket tudják irányítani.

A lelkileg egészségesen fejlődő gyermekek érdeklődéssel várják az iskolába lépést. Tudjanak érthetően beszélni, tudják végighallgatni és értsék meg mások beszédét. Legyenek ismereteik önmagukról és környezetükről.

Szociális fejlettségük, érettségük segítse őket a feladatok megértésére, feladattartásra és a feladatok egyre eredményesebb elvégzésére.

 

Hozzászólások

A Pitypang csoport nagyon jól összetartott csoport az ovónénik és dadusok által.Nagyon szeret a kislányunk oda járni.

Kedvesek aranyosak 

Csillag Úti Óvodáról csak pozítiv dolgokat tudok írni! Gyerekem kezdettől fogva imád oda járni! Az óvónőkkel teljes mértékben meg vagyok elégedve.

Óvónőkről - PITYPANG CSOPORT!!!!

Kedvesek, látszik rajtuk, hogy élvezettel "nevelik" a gyerekeket!

Nagyon segítőkészek, tanácsokat adnak a szülőknek, ha szükséges. Szigorúság és rend is van, ami szükséges, hogy a gyereket az iskolára felkészítsék!

Mindig újabb és újabb kézműves dolgokat készítenek. A folyosó falai mindig tele vannak a gyerekek által készített dolgokkal.

Hetene sószobába is mennek a gyerekek, ahol énekelnek, beszélgetnek.

Gyermekem az óvodában jár: népi daljátékra, birkózásra, logópédiára amiket szintén nagyon szeret!

Óvodában, van kutyaterápia, színház, bábszínház, ovizsaru, és sok-sok program...stb!

Összefoglalva a LEGJOBB ÓVODA (ezen belül a PITYPANG CSOPORT)!!!

Szeretem az ovinkat :-) a kislányom pedig egyenesen imádja.Mi a Pitypang csoportba járunk,ahol nagyon jó összhang van.Nagyon jó programokat,elfoglaltságokat,feladatokat találnak ki,biztosítanak a gyerekeknek.Szuper munkát végeznek a csoportunk "felnőtt"tagjai amit ezúton is köszönök. ♥ Maga az óvoda nagyon jó,zöldövezeti részen helyezkedik el,mindig tiszta és rendezett a környezete is.Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek ezt az ovit.

Kisfiam szavaival;imádjuk az ovit! :) A pitypang csoportba járunk. Az óvónénik,és a dadusnénik nagyon aranyosak,segítő készek. Sok foglalkozással,kézműveskedéssel lekötik a gyerekek figyelmét.Kisfiam különösen szereti a sószobába menést,a kutyaterápiát,a focit. ..és jár birkózásra is.Nagy udvar van izgalmas játékokkal.Kislányom jövőre kezdi,de már most biztos vagyok,hogy ő is szeretni fogja. :)

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére