Jelenlegi hely

Csillagvirág Óvoda

Cím: 8248 Nemesvámos, József Attila utca 1.
Telefon: (88) 265-196
e-mail: ovoda@nemesvamos.hu

Intézményvezető: Putz Andrea

Óvodánk 1975 -ben épült.  Az igények alapján a falu összefogásából, részben társadalmi munkában építették. Először 2 csoportos volt, majd a település fejlődése és a gyereklétszám növekedésével 3 csoportosra bővítették.(1985.)
Jelenleg is három csoporttal működik, a gyermekeket Nemesvámos és Veszprémfajsz települések területéről fogadjuk.
A nevelőmunkánkban a játéknak, mesének kitüntetett szerepet és figyelmet fordítunk. A vegyes életkorú csoportjainkba jelenleg 30 gyermek jár. A velük foglalkozó 6 óvodapedagógus, 3 dajka szakképzetek, gyermekszeretők. Logopédus segíti – heti 1 alkalommal - az akadályozott beszédfejlődésű, egyéni fejlesztést igénylő gyermekek fejlődését.

Óvodai nevelésünk sajátossága, hogy a kisgyermekkorhoz méltó, tartalmas elfoglaltságokat, játék - és meseélményeket nyújtson, jó alapot adva a következő érési fok, az iskoláskor eléréséhez. Csoportjaink életrendjét a játék folyamatossága, az évszakok adta játék -élmény-, és  tevékenység lehetőségek kihasználása jellemzi.
Vegyes életkorú csoportjainkban a szociális tanulásra gazdag lehetőség kínálkozik, a nagyobbak utánzása, modellkövetése, a kisebbekhez való alkalmazkodás során. Ez a szervezési forma jó hatással van az önállóság fejlődésére, az empátiás képesség alakulására. E családias forma, lehetőséget ad a testvérek, rokonok, ismerősök együttnevelésére.
Csoportjaink: Micimackó, Csicsergő, Csiga-biga.
Óvodai életünk legnagyobb részét a játék tölti ki. Sokat tartózkodunk a szabad levegőn. A gyermekek mozgásvágyának kielégítését - mint fejlődésük alapfeltételét - kiemelt gonddal biztosítjuk és szervezzük.
A településen tett sétáink, megfigyeléseink során arra törekszünk, hogy a lakóhely nyújtotta élményeket, szépséget, a megőrzendőt a gyermekekkel megláttassuk.
2009 szeptemberétől „Zöld óvoda” címmel rendelkezünk.

 

Forrás: www.nemesvamos.hu
 

 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére