Jelenlegi hely

Egry Úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Cím: 8200 Veszprém, Egry J. u. 55.
Tel: (88) 425-418
Email: egry.ovoda@chello.hu

Intézményvezető: Szafner Ágnes

Web: http://egryovi.hu

Óvodánk a veszprémi Egry lakótelep zöldövezetében, egy csendes, tiszta levegőjű  zsákutcában található . Az épület pavilonos rendszerű, melyben 11 csoportszoba, egy nagy tornaterem és saját konyha   található. A belső környezet igényesen kialakított és tárgyi feltételeiben különösen jól ellátott. Speciálisan kialakított helyiségek:  meseszoba és a sószoba. A nagy, füvesített udvarunkon esztétikus fajátékok, homokozók várják a gyermekeket. A KRESZ-pályán a biztonságos közlekedés alapjainak gyakorlására van lehetőség.

Gyermekcsoportjainkban szakmailag jól képzett, lelkes óvodapedagógusok dolgoznak. Óvónőink igényességét folyamatos önképzés, új alap- és szakdiplomák megszerzésére való törekvés jellemzi (nyelv- és beszédfejlesztő, közoktatási vezető stb.). Munkájukat segítik a szakképzett dajka nénik. A vegyes életkorú csoportokban tágabb lehetőség nyílik a gyermekekkel való egyéni bánásmódra, differenciálásra, a mikrocsoportos foglalkozásra.
Nevelőmunkánkat a családi nevelésre építjük. Elismerjük a család elsőségét. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való együttműködést, és a jó partnerkapcsolat kialakítását. A minőségirányítási programunkban megfogalmazott célok alapján törekszünk a partneri elvárásoknak megfelelni.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a szülők az óvodával való ismerkedés során a gyermekük számára leginkább megfelelő óvodapedagógust és csoportot választhassák. Az így kialakított csoportokban kölcsönös a bizalom és hatékonyabb az együttműködés a családok és a nevelők között. Tudjuk, hogy az emberi jellem fejlődésének legfontosabb szakasza a 3-7 éves kor. Meghatározó tehát, hogy milyen nevelői hatások érik a gyermeket az óvodában.

Hozzászólások

Az egyik kislányom most nagycsoportos, de a másik kislányom is ide járt oviba, mégpedig a Ficánka csoportba. Ami miatt én nagyon szeretem ezt az óvodát, az az, hogy sokat adnak az egészséges életmódra történő nevelésre, megismertetik a néphagyományokkal a gyermekeket, rengeteget énekelnek, mesélnek, táncolnak, bábszínházba, könyvtárba járnak, sószobába mennek és még sorolhatnám, tényleg nagyon sok a program, a gyerekek nagyon élvezik. DE, ami miatt az én szívemet is rabul ejtette ez az óvoda, az Melinda néni, az óvónénink személyisége, az a végtelen kedvesség, szeretet és emberség, amivel a gyerekekhez viszonyul. Akik ismerik őt, tudják, hogy nála jobb kezekben nem lehetnének a gyermekeink. Ő erre született...köszönöm szépen ezúton is.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére