Jelenlegi hely

Vállalkozó anyák segítsége – online és offline

A vállalkozást tervező nőknek sokszor szükségük van olyan tanácsadóra, aki empatikus, önbizalmat ad és megosztja gazdag tapasztalatát, tudását. Ingyenes programok, támogató közösség, kapcsolatépítés, információs anyagok: összegyűjtöttük azokat a szervezeteket, amelyeket érdemes megnézni!

Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete

A MaVan Egyesület minden kezdeményezése, rendezvénye, programja és projektje azt célozza, hogy a vállalkozónők élete könnyebb legyen, vállalkozásuk pedig sikeres legyen. Fontosnak tartják a vállalkozónők képzését, fejlesztését, támogatását, számukra a közösségteremtést.

"A nők általában toleránsabbak, együttműködőbbek, nem vállalnak meggondolatlan kockázatokat, többségük olyan üzletben hisz, amellyel a vállalkozó és az ügyfél egyaránt jól jár."

Nyílt napok (Minden hónap 3. szerdáján 17:00-20:00, tartalmas előadásokkal és izgalmas kapcsolatépítő esttel.), vállalkozói tréning, mentorálás, tanácsadás

Web

Női vállalkozók

Simon Erika, a vállalkozást indító nők mentora kifejezetten női vállalkozókra specializálódott, főleg a vállalkozás tervezéséhez és indításához ad tanácsokat, információkat. A vállalkozást működtetők számára pedig egy olyan felületet nyújt a honlap és a FB oldal, ahol tudásukkal, tapasztalatukkal másokat is tudnak támogatni.

A céget működtető nők gyakrabban szembesülnek olyan olyan kihívásokkal, melyek a férfi vállalkozókat nem, vagy nem ilyen mértékben érintik, például a munka és a család összeegyeztetése, a kettős teher. Benned is felmerült már, milyen jó lenne megbeszélni valakivel a gondjaidat, tanácsot kérni vagy tapasztalatot cserélni?

"Hiszek abban, hogy sokat jelent, erőt ad a támogató környezet, a hasonló érdeklődésű, hasonló kihívásokkal küzdő vállalkozónők társasága."

Támogatás, kapcsolatépítés, információs bázis női vállalkozóktól női vállalkozóknak.

Szolgáltatások:

  • Ingyenes! – vállalkozási pénzügyi tervezés tanfolyam
  • NŐ a siker! Vállakozásindítási Tréning Nőknek
  • Mivel van a legtöbb nehézségük a vállalkozást indító nőknek? Szeretnél jól megalapozott döntést hozni a vállalkozás indításról? Mikor érné meg? Számolj velem!

Web

Gazdagmami

Vida Ágnes pszichológus, online marketing szakértő, az Üzletanyu Születik c. üzleti sikerkönyv szerzője. 2007-ben indította első online vállalkozását, ami alig néhány hónap alatt vált piacvezetővé. A saját vállalkozásai mellett 2008 óta a Gazdagmami.hu-n tanítja, hogyan lehet online vállalkozást indítani minimális befektetéssel. Vida Ági az elmúlt 8 évben több, mint 2000 anyukának segített saját erőből, pénz nélkül vagy minimális befektetéssel vállalkozást indítani.

Megosztja a tudását, gyakorlatiasan és változatosan, több csatornán keresztül is: internet marketing alapok, technikai tudás, látogatószerzés, szövegírás, stratégia, vállalkozói gondolkodásmód.

  • Hogyan indíts vállalkozást pénz nélkül?
  • Milyen 3 kritériumnak kell megfelelnie egy üzleti ötletnek, hogy életképes legyen?
  • A buktatók: mik lehetnek azok és hogyan kerülheted el őket?
  • Mitől lesz jó egy vállalkozási ötlet, mibe érdemes belevágni?

"Nincsen semmi trükk vagy titok, nem akarlak sehova beszervezni. Az a célom, hogy a megszerzett tudásomat és tapasztalataimat átadjam mindazoknak, akik szeretnének olyan életmódot élni, amit elképzeltek maguknak."

Web

Dobbantó

A Budapest Bank 2010-ben indította el "Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek" programját a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve. A Dobbantó Program célja a nők pénzügyi ismereteinek bővítése, vállalkozói készségeinek fejlesztése. A program legfontosabb elemei a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, valamint mindenki számára nyitott klubesemények, kapcsolatépítés céljából.

A Dobbantó tréning kimondottan a női vállalkozók igényeihez igazodó eszközökkel fejleszti a legfontosabb vállalkozói készségeket, és a képzésen túl szemléletformálással, tanácsadással, mentorálással segíti a résztvevőket üzleti céljaik elérésében. A tréning 20 fős csoportokban zajlik, és egy hat héten át tartó, 12 napos, összesen 90 órás tematikára épül. A képzés nem csak a vállalkozás elindítására és működtetésére terjed ki, hanem fejleszti az önismereti, kommunikációs és prezentációs készségeket is. A résztvevők az üzleti sikerhez fontos, marketinggel, menedzsmenttel, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatnak.

A rendezvények témái között szerepelt már többek között a közösségi média üzleti célú használata, a vezetői ismeretek, az időgazdálkodás, a tárgyalástechnika, a digitális marketing, az énmárka-építés, az üzleti networking, illetve az üzleti protokoll és etikett.

Web

Vállalkozz Itthon!

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) vezetésével megalakult a Vállalkozz Itthon! Céljuk, hogy inspirálják a fiatalokat, jövőképet adjanak nekik, elősegítsék a vállalkozóvá válásukat, és támogassák növekedésüket. Lehetőségeket és megoldásokat szeretnének adni a vállalkozásuk erősítéséhez. A szervezet célja a fiatalok gazdasági aktivitásának növelése, munkaerő-piacra történő belépés segítése, valamint a vállalkozás indítás és működtetéséhez kapcsolódó kompetenciák támogatása.

A magazin témák között sok hasznos olvasmány, tájékoztató található: pénzügyek, marketing, cégvezetés, motivátor, kezdő lépések, sikersztorik.

Web

Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Küldetésüknek tekintik hozzájárulni a budapesti, életképes, régebb óta működő vagy nemrég indult vállalkozások piaci igényeknek megfelelő módon történő fejlődéséhez, bővüléséhez, ezáltal a fővárosi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához, így Budapest gazdaságának élénkítéséhez.

A Közalapítvány tevékenységének két pillére az innovatív vállalkozásfejlesztés és a non-profit mikrofinanszírozás. A BVK egyszemélyben nyújt kisösszegű (10 millió Ft alatti) pénzügyi szolgáltatásokat mikrovállalkozásoknak és nem pénzügyi, üzletfejlesztési szolgáltatásokat mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. Kiemelt célcsoportjai a női és a fiatal vállalkozók.

Induló és működő vállalkozásoknak szóló BVK Smart programuk keretében vállalkozói kompetencia központokat működtetnek, melyek térítésmentesen állnak a vállalkozók rendelkezésére. Rendezvényeket (konferenciákat, műhelymunkákat, előadásokat, kapcsolatépítő eseményeket stb.) szerveznek, jó gyakorlatokat, vállalkozói sikertörténeteket mutatnak be, közösséget építenek, vállalkozásfejlesztési egyéni és kiscsoportos tanácsadásokat, mentorálást tartanak.

Web

Halász Kinga, Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Ünnepre hangoló – Az asztalos keze

Volt egyszer nagyon régen egy kis falusi asztalosműhely. Egyszer, amikor a gazda nem volt otthon, a szerszámok nagygyűlést tartottak...
Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Gondolkodj, mielőtt kattintasz! – 8 tipp a biztonságos online vásárláshoz

Mire érdemes figyelni netes vásárlásnál? Mik a veszélyek? A fogyasztóvédelmi hatóság egy „kisokosban” foglalta össze hasznos tanácsait.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére