Jelenlegi hely

Elindult a Sulinet+ informatikai fejlesztési program

Elindult a Sulinet+ informatikai fejlesztési program, amelynek első állomásaként több ezer korszerű és nagysebességű internet-kapcsolódást biztosító eszközt kapnak a közoktatási intézmények. A jövő év végéig tartó projektet az Európai Unió mintegy 1,3 milliárd forinttal támogatja.

Nagy Miklós, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF Intézet) igazgatója a budapesti projektnyitó ünnepségen hangsúlyozta, egy hároméves program első lépéseként mintegy két hónap alatt az iskolák több mint 5000 végpontját tették kompatibilissé az intézet gerinchálózatával.

A gerinchálózatot és az iskolákat összekötő routerek már évek óta elavultnak számítanak - tette hozzá. A második lépés a sávszélesség bővítése, ezen az intézet még dolgozik - tette hozzá. Az igazgató úgy fogalmazott, hogy "tapintható közelségben" van az egységes oktatási hálózat létrehozása Magyarországon.

Mohácsi János, NIIF Intézet hálózati igazgatóhelyettese és a projekt vezetője azt mondta, a végponti eszközök fejlesztésénél az a fő cél, hogy olyan eszközök kerüljenek az iskolákba, amelyek legalább öt évig működőképesek és ki tudják szolgálni a jövőbeli igényeket. A projekttel a közoktatási intézmények egyszerű eszközökkel csatlakozhatnak az országos és nemzetközileg kompatibilis videokonferencia rendszerhez, részt tudnak venni konferencia beszélgetésekben, interaktív tanórákat tarthatnak és együttműködhetnek más intézményekkel - sorolta.

A rendezvényen kiosztott háttéranyag szerint az új eszközök telepítését az NIIF Intézet Pest megyén kívül a meghibásodott régi eszközök cseréjével már megkezdte. Az új végponti hálózati eszközök telepítési munkái napi 20-30 végpont üzembe helyezését jelenti nagyjából egy éven belül.

Az új Sulinet+ infrastruktúra európai viszonylatban is kiemelkedő minőségű informatikai szolgáltatásokat tesz majd lehetővé a közoktatási intézmények diákjai és pedagógusai számára. Megteremti az Európai Unió Magyarországon kívüli nemzeti kutatói és oktatói hálózataival való együttműködés lehetőségét is az iskolák számára - olvasható a tájékoztatóban.

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére