Jelenlegi hely

Tévézz okosan! - Tudatos televíziós tartalomválasztást segítő honlap

A weboldal segítséget szeretne nyújtani a felnőtteknek és a gyerekeknek abban, hogy eligazodjanak a tengernyi televíziós műsor között, és a tévét arra használják, amire való: a világról, a tudományról, a kultúráról információkat adó médiumként.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakmai főtámogatóként állt a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) által kezdeményezett Tévézz okosan! program megvalósítása és a hozzá tartozó oldal, a www.tevezzokosan.hu beindítása mellé.

A két szervezet közös célja a fiatalok médiatudatosságának, médiaértés-készségének fejlesztése. Ehhez nyújt segítséget, illetve a fiatalok médiafogyasztásának fejlesztéséhez biztosít támogatást a Tévézz okosan! társadalmi kampány új internetes oldala, a www.tevezzokosan.hu.

A honlap a legfogékonyabb korosztály, a fiatalok számára szolgál virtuális útjelzőül abban a labirintusban, amelyet a sok száz tévécsatorna napi több ezer válaszható programja jelent.

A weboldal nemcsak a fiatalokat, hanem a szülőket is támogatni szeretné abban, hogy eligazodjanak a csatornák programkavalkádjában, hogy kiválaszthassák a gyermekek számára legértékesebb médiatartalmakat.

 

A Tévézz okosan! Netezz okosan! küldetése

A televízió napjainkra szinte családtaggá vált – olykor szidjuk, olykor dicsérjük, egy biztos: létezni már aligha tudnánk nélküle. Talán még a gyermekeinket is rábízhatjuk. Vagy mégsem? Hisz ez is – mint a technika annyi más vívmánya – nem önmagában jó vagy rossz. Attól függ, hogyan használjuk. Miért ne használhatnánk hát okosan? Nem elég leültetni a gyereket a tévé elé, de konkrét műsorokat is ajánlani kellene neki.

 

Miért jó Önnek és gyermekének?

  • Mert segítségével könnyen eligazodhat az óriási csatornakínálatban: napi és heti bontásban megtalálja a gyerek számára biztonsággal nézhető, erőszakmentes, érdekes csatornákat, az igazán értékes, színvonalas műsorokat,

  • mert a tananyaghoz kapcsolódó különleges ismeretterjesztő műsorok ajánlásával a tanulásban is segít gyermekének,

  • mert aktivizálja a gyereket: az újdonság erejével ható, megragadó műsorok új ismeretek megszerzésére ösztönzik, s felmerülő kérdései az adott szakterületen további búvárkodásra serkentik,

  • mert a honlap interaktív játékai is újabb ismeretekkel gyarapítják – játsszanak velünk!   

  • mert a tévéműsorokon kívül további nézni- és olvasnivalót, színházi előadásokat, szabadidős programokat is ajánl – az egész családnak,   

  • mert nem csupán a tévézésben, az internetezésben is hasznos kalauz: segít gyermekének eligazodni az internet világában, hogy megtanulja a „netikettet” s elkerülje a világhálón rá leselkedő veszélyeket.  

  • Hírlevele naprakész tájékoztatást ad a különösen fontos, aktuális eseményekről.   

  • Ha pedig Ön bizonytalan abban, mikor, mennyit tévézhet a gyerek, ha kételyei vannak, mit nézhet meg, ha tudni szeretné, hogyan hatnak a kicsikre a nem gyereknek való tartalmak, s mely műsoroknál van szükség arra, hogy együtt üljenek a képernyő elé, a felnőtteknek szóló oldalon választ kap kérdéseire.   

  • S ha biztos akar lenni abban, hogy gyermeke semmiképpen ne találkozzon kiskorúakat érintő káros tartalmakkal, itt azt is megtalálja, hogyan működik az ilyen műsorokhoz való hozzáférést megakadályozó gyerekzár. 

  • Ha pedig értesülni szeretne a tévézéshez kapcsolódó technikai újdonságokról, ha tudni szeretné, mit takar egy-egy újonnan felbukkant ismeretlen kifejezés, a weboldal ebben is hasznos kalauz lehet.

 

www.tevezzokosan.hu
Hogy mindenki jól válasszon…

Forrás: nmhh.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére