Jelenlegi hely

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!

A gyertyaláng ősidők óta a világ világosságának a szimbóluma, az örökzöld koszorúk már a pogány korban is a tavasz iránti vágyakozást szimbolizálták. 

Forrás

Hagyományosan: lila és rószaszín

Az adventi koszorú tradícionális színei a katolikus vallásban a lila és a rózsaszín.  A lila a bűnbánatot és a megtérést jelképezi, a rózsaszín az örvendezést. A koszorú négy gyertyájának meggyújtási sorrendje: az első, a második és a negyedik a lila, a harmadik a rózsaszín.

Forrás

Hogy lett piros és fehér?

A protestáns családokban, főleg Nyugat-Európában a piros és fehér gyertya szokása dívik. A gyertyák száma is más lehet, mivel sok helyütt (például az anglikán családokban és Németország egyes részein) a négy piros gyertya mellé, a koszorú közepére állítanak egy nagyobb fehér gyertyát. Ez a Krisztus-gyertya, amit karácsony este gyújtanak meg. Ám azokon a területeken is, ahol három piros és egy fehér gyertya díszíti a koszorúkat, Krisztusnak ajánlják az utolsónak meggyújtott fehér gyertyát.

Forrás
Az adventi koszorú paraliturgikus, vagyis se nem egyházi, se nem profán – így az otthont és a templomot összekötő kapocsnak tekinthetjük.

Így nem csoda, hogy annyiféle színben készülnek ma már a koszorúk. Válogatásunkból szinte mindenre találtok egy kis inspirációt a fehértől a feketéig.

A végtelen elegancia: fehér fehérrel

A fehér fehérrel  vagy ezüsttel párosítva elegáns és örök. Mozgalmassá tehető egyedi figurákkal, különleges gyertyatartóval vagy egy kontrasztos alappal.

Az ünnep fénye

Az arany fényében a gyertya lángja tükröződik, megtöbbszörözve annak fényét, melegét. Ha a gyertya nem is arany, a köré tett aranyos díszek szintén csillogó, glamouros hatást keltenek.

Ha nem vagy a hagyományok rabja

Van otthon egy szép tálad? Tedd rá a sült helyett a gyertyákat! Nem kell az alapnak koszorúnak lennie, egy nagy tál, kőedény vagy cserép is mutatós darab.

Díszítésül  száraz vagy selyemvirágot, friss mohát és egyéb növényeket, szárított növényi alapanyagokat egyformán használhatunk. Ha a tálba földet teszünk, a kisebb növények simán túlélik az advent napjait, és koratavasszal kiültethetjük őket a kertbe. Mint az alábbi képen.

Színes személyiségeknek

Van, aki a hagyományos formát a gyertya különleges színével frissíti fel. Ez lehet piros, rosé, kék, zöld vagy épp fekete. De fel is lógathatjuk a koszorút, így szintén új szemszögben láttatjuk dekorációnkat.

ADL - Debrecenimami

Forrás; listakép
 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére