Jelenlegi hely

A fizikai munka is értékes!

Amikor állást keresünk azt is el kell döntenünk, hogy milyen típusú munkát, szeretnénk végezni. Alapvetően a munkákat két csoportba sorolhatjuk. Az egyik a fizikai, a másik pedig a szellemi munka. Napjainkban a szellemi munkavégzés egyre inkább előtérbe szorul szemben a fizikai munkával.

Szokták mondani, hogy egy jó szakma többet ér, mint egy diploma. Ezzel nyilván nem mindenki ért egyet, hiszen egy szakmába is megtalálhatjuk számításunkat, amennyiben kellőképpen elkötelezettek vagyunk. Egyre több diplomás van, és egyre kevesebb az olyan munkaerő, aki szakmával rendelkezik. A fizikai munka is értékes, hiszen a vállalatoknak mindig szükségük van olyan alkalmazottakra, akik elvégzik a munka fizikai részét.

Egyre többen lenézik a fizikai munkásokat csak azért, mert ők nem végeznek szellemi munkát. Gondolkodjunk el azon, hogy minden munkának megvan a maga értéke, és ebbe beletartozik a fizikai munka is. Ha magunknak örömet szerez a munka, amit végzünk, már nyertügyünk van. Lényeges hogy érezzük azt, hogy munkánkkal jobbá tehetjük a világot, és van is értelme a szakmánknak.

Mindezek mellett persze fontos a jó munkahelyi légkör is, hiszen a legtöbb munkakör csapatmunkát igényel. A kollégákkal való jó viszony még inkább elősegítheti a kiváló munkavégzést. A szakma szeretetét, és a munkatársakkal való jó viszonyt leszámítva fontos számunkra még a bérezés. Amikor álláshirdetést olvasunk, akkor figyeljünk arra, hogy alaposan olvassuk végig elejétől a végéig, mert a munkát meghirdető vállalat feltüntetheti a fizetést.

Amennyiben nem találkozunk egy hirdetésben bérezéssel, kapcsolatos információkkal, akkor az állásinterjún kerül majd szóba. Munkakeresésnél a fő probléma mindig abból adódik, hogy hol találhatunk megbízható álláshirdetéseket. Napjainkban számtalan információforrás áll rendelkezésünkre. Az állást keresők körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző álláskeresési portálok. A veszprémi álláshirdetések oldal is azért jött létre hogy támpontot adjon nekünk a munkakeresésben.

Manapság lehetnek elvárásaink egy weboldallal kapcsolatban is. Mindannyian azt szeretjük, ha egy honlap a nap 24 órájában elérhető, továbbá letisztult és könnyen áttekinthető. Az állásportálra jellemzőek ezek a tulajdonságok. Továbbá másik nagyelőnye hogy mi is hirdethetünk a honlapon, hogy pontosan milyen szakmában akarunk elhelyezkedni, így az igények egymásra találhatnak mind a mi és a vállalatok részéről is.

Nagyon fontos szerepet töltenek be a gyárakba a mérnökök, azért amikor mérnök munkákat hirdetnek, akkor rendkívül megszelektálják a jelentkezőket. Hiszen ezek az emberek gyakran töltenek be kapocs szerepet a szakmunkások és a cég között. Ők, akik közvetítik az egyik fél igényeit a másik számára. Így, ha azt akarjuk, hogy a szakmunkásaink ne meneküljenek el és megfelelő tempóban menjem a munka a szalag mellett, akkor ők a kulcsfigurák. Így a komoly szelekció a munkát betöltők között indokolt!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére