Jelenlegi hely

Családok Átmeneti Otthona

Cím: Veszprém, Pápai út 37.
Tel: (88) 561-115
 

Az otthon 30 férőhelyes. A Családok Átmeneti Otthona a krízis helyzetbe került szülő kérésére átmeneti időre otthont nyújt a gyermeknek és a szülőnek egyaránt.

Az elhelyezés módja, feltétele:

Az elhelyezés feltétele a szülő erre vonatkozó írásos kérelme. A kérelmet formanyomtatványon kell beadni az intézmény székhelyén ( Vp. Mikszáth K. u. 13. ), vagy a Családok Átmeneti Otthonában levélben, vagy személyesen. Kérelem a Családok Átmeneti Otthonába való bekerüléshez.

A szülők a gyermekeikkel együtt kapnak elhelyezést, a gyerekeknek a szükség szerinti ellátása biztosított.
A családok külön lakószobába kerülnek, a konyha, fürdő, illemhely használata viszont közös. Utóbbiak nemenként elkülönítettek.

A családok a beköltözéskor alapvető használati tárgyaikat behozhatják az intézménybe, viszont teljes bútorzat elhelyezésére, raktározására nincs lehetőség.

A Családok Átmeneti Otthonában történő ellátás térítés köteles, a térítési díj minden évben megállapításra kerül Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése által.

Ellátási terület:
A Családok Átmeneti Otthonában történő ellátást állandó, vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező: Veszprémi, Nemesvámosi, Veszprémfajszi, Tótvázsonyi, Hidegkúti, Barnagi, Vöröstói, Nagyvázsonyi, Mencshelyi, Pulai, Papkeszi és Eplényi családok vehetik igénybe.

Foglalkozások:
-    Egészségfejlesztő csoportfoglalkozás
-    Szabadidős foglalkozások
-    Kézműves foglalkozások

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel...

És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel…

Gondoltunk a szülőkre, gondoltunk a tanárokra, bölcsisekre és óvodásokra, elsősökre és törékeny alsósokra- de keveset beszéltünk Róluk! Róluk, akik felnőtté válásuk kapujában életük talán legsérülékenyebb időszakában vannak, akik komoly belső harcokat vívnak önmagukkal, miközben lázadnak a körülmények, és néha az egész világ ellen. Akik ugyanúgy - ha nem jobban - megsínylették a bezártság hosszú hónapjait, akikről azt hisszük, hogy már elég nagyok ahhoz, hogy…

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére