Jelenlegi hely

Gondolatok férfi Sammel - "MINDENBEN győzni akarunk!"

Izgalmas, új rovattal jelentkezünk, hogy a sok-sok női téma mellett egy kis férfienergia is képviselve legyen az Imami oldalakon. Nőként, anyaként érdekes lesz megismerni a "másik oldalt". Öveket bekapcsolni: ismerjétek meg férfi Samet!

48 éves, elvált, a hadak útját már megjárt, őrülten szerelmes, boldog kapcsolatban élő apuka vagyok.

Hölgyeim! Jó kis kombó, igaz?! Lenne kedvük megismerni néhány gondolatomat a párkapcsolatról, szerelemről, férfi-női szerepekről? Hogy én hogyan látom FÉRFISZEMMEL?!

Régóta figyelem az Imami felületeket, örömmel is olvasom őket. Izgalmas, jó témák, valóban hasznos tanácsok, élményszerű programok, és ami fontos, kiváló KÖZÖSSÉG!

De feltűnt, hogy hiányzik a témák, vélemények közül a FÉRFI! A férfi energia, álláspont, építő jelenlét…

Leszögezem: sem pszichológus, sem párterapeuta, sőt még coach sem vagyok. Csak egy sokat látott, tapasztalt FÉRFI, aki szereti, tiszteli, és néha talán érti is a nőket, de a férfi lelket, mozgató rugókat, „miérteket?” mindenképp…

Így talán hasznukra lehetek. Hogy a meglévő kapcsolatukat, annak férfi vonatkozásait jobban megértsék. Vagy az épp új életet, szerelmet keresők jobban, sérülésektől mentesen dönthessenek az új partnerrel kapcsolatban.

Hiszem, hogy sok kapcsolatban nem tudnak a résztvevők őszintén beszélgetni, a hölgyek közötti barátnős gondolatcserék pedig néha egyoldali véleményeket eredményeznek csupán.

Engedjék meg, hogy a jövőben „barátjuk” lehessek, akivel az esetleges problémáikat, férfiakkal kapcsolatos kérdéseiket tét nélkül megvitathatják. Szívesen válaszolok egy-egy, általam felvetett téma után a felmerülő kérdésekre.

Jöhetne most egy online pertu ivás?! Megtisztelő lenne, nagyon köszönöm, akkor egészségedre!

Várlak minden héten, "Férfiszemmel" rovatomban!

Szeretettel, Sam
           

 "MINDENBEN győzni akarunk!"

Foglalkozásom okán egy remek szállodában dolgozom. Népszerű hely, sok család és nagyok sok pár tölti nálunk a pihenőidejét.

Beosztásom miatt van szerencsém valóban testközelből figyelni a vendégeinket, az érkezéstől egészen a távozásig. Látom őket a fess belépőjüknél és látom őket akkor is, amikor a pár napos nálunk töltött idő után kissé lazábban visszatérnek a mindennapjaikba.

Látom, és figyelem a viszonyaikat, az egymáshoz való kötődésüket, azok milyenségét, mélységét. Néha dobban a szívem, mert örömet okoz, amit látok, tapasztalok: harmónia, szeretet, mosoly, vidámság jellemzi e képeket…

De túlnyomórészt  feszültséget, ridegséget, és látszatérzéseket tapasztalok csak...

Nálam tanultabbak azt mondják, hogy négy komoly fordulópont van/lehet egy házasságban, melyet a következő események válthatnak ki:

 • gyermekszületés
 • építkezés
 • nyaralás
 • …és a társasjátékozás…

Ne nevess, ez utóbbi esemény rengeteg házasság felbomlásáért felelős világszerte. Kezdjük is ezzel!

Játszani ősidők óta szeret az ember. Bármivel. Tapasztalhattad te is, hogy a gyerekek BÁRMILYEN helyszínen, akár egy darab vacak kis kaviccsal is tudnak órákig önfeledten játszani. Ehhez az idillikus képhez nem is kell más, csak jóízű magány. Ám a béke langymeleg, puha közege egy pillanat alatt megváltozik, amikor valaki, az a fránya MÁSIK bekerül a játéktérbe… Jól mondom, ugye?! És már indul is a rivalizálás, győzni akarás…

Ez egy erősen belénk kódolt valami. Gyermekkorunk végigkísérője. Ám, ha nem megfelelő az intelligencia, felnőttkorban is megmarad az állandó harcra készség, mely a közös szabadidős programokon rendre előkerül.

Magam játékokat is vezetek.

Rendszerint szórakozásnak indul a vendégekkel, párokkal a program, de ahogy haladunk előre az időben, először apró csörte, majd pikírt civakodás, végül csata, majd háború kerekedik a pár perce még „hú, de szuper, már olyan régen csináltunk ilyet!” kezdeményekből.

A forgatókönyv általában ugyanaz. Mi, a teremtés koronái jól megmondjuk a velünk lévő hölgyeknek, hogy:

 • így fogd az ütőt!
 • miért azzal léptél?
 • nem kell akkorát csapni!
 • miért nem figyelsz jobban?!
 • lassú vagy!
 • anyukááám! Ez csak egy nyamvadt pár, nem egy royal flush!
 • és uram bocsánat: emeld már a hátsódat az Istenért…!

Tudnám még sorolni, és biztos vagyok abban, hogy Te is bőven kiegészítenéd a felsoroltakat. Mi fiúk, osztjuk az észt, igaz?!

Egy pillanatig nem tudunk nagyvonalúak lenni, hisz mindenáron, mindenhol és  MINDENBEN győzni akarunk…


Persze én sem vagyok jobb a "deákné vásznánál".

Anno még a feleségemmel, az akkor induló menekülős játékok egyikét próbáltuk ki. Baráti társasággal voltunk, de szokás szerint nagy hanggal, én vittem a prímet: "Azt a lakatot nyisd, ott lesz a megoldás! Hagyd, majd én!"
 


 

A párom hiába mondta, hogy úgy érzi: másfelé van a jó irány.

Természetesen nem hallgattam rá, természetesen az én döntésem győzedelmeskedett, és természetesen bent ragadtunk...

Nektek nőknek tényleg működik a hatodik érzéketek! Csak mi férfiak, szinte sosem hallgatunk rátok. És mit érünk el vele?

Olyan kevés kellene ahhoz, hogy odafigyeljünk egymásra. Mi fiúk például lehetnénk engedőbbek...

A jövő héten újra itt leszek!

Szeretettel:

Sam

Hozzászólások

Örülök a kezdeményezésnek, kíváncsian várom a témákat, gondolatokat. :) 

Szervusz, szép reggelt! Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál. Természetesen határozott elképzeléseim vannak a jövőbeni témákkal kapcsolatban, de nagy örömömre szolgálna, ha Te, és a többi olvasó is javasolna néhány olyan témakört, melyre válaszokat kerestek. Még egyszer köszönöm! További szép nyarat kívánok! Sam

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel...

És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel…

Gondoltunk a szülőkre, gondoltunk a tanárokra, bölcsisekre és óvodásokra, elsősökre és törékeny alsósokra- de keveset beszéltünk Róluk! Róluk, akik felnőtté válásuk kapujában életük talán legsérülékenyebb időszakában vannak, akik komoly belső harcokat vívnak önmagukkal, miközben lázadnak a körülmények, és néha az egész világ ellen. Akik ugyanúgy - ha nem jobban - megsínylették a bezártság hosszú hónapjait, akikről azt hisszük, hogy már elég nagyok ahhoz, hogy…

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére