Jelenlegi hely

Az egészséges haj titkai

A hajkorona milyensége sok mindenről árulkodik. Nem pusztán az ápoltságról, nem csupán a stílusról, az életvitelről. Ezekről is sokat elárul, ez kétségtelen tény, de van itt ennél egy sokkal fontosabb komponens. A lélek. A haj milyensége nem egyszer tükrözi azt, hogy hogy érzi magát az ember a bőrében, milyen érzéseket táplál, hogyan állja a sarat az élet viharaiban. Ezen túl pedig, ám ezzel szoros összefüggésben, a fizikai egészségről is mindent elmond. A kifakult, fásult, töredezett haj igazi kórkép, ami sok mindenre rávilágíthat. Érdemes megkeresni ezeket a háttérben meghúzódó gócpontokat, és természetesen ezzel párhuzamosan megtalálni azokat a hajápolási készítményeket, amik jelen helyzetben a legtöbbet nyújtják.

A természetes természetesen mindent visz!

A samponok közül kiválasztani a legmegfelelőbbet nehéz feladatnak tűnhet. Hogy miért? Azért, mert a választék hatalmas, és mint tudjuk, a bőség zavara akár zavart is okozhat. Egy azonban biztos, és ez kiindulási alapnak is nagyszerű. Minden arat, ami természetes összetevőket kínál. Manapság a mesterséges, szintetikus anyagok nem, hogy nem divatosak, hanem kifejezetten megvetettek. A természetesen belül ráadásként a vegán termékek különösen kedveltek, hiszen ezek olyan módon készülnek, hogy nem kötődik hozzájuk semmilyen állatkísérlet, vagy állati komponens.

Mi az idei év újdonsága?

A hámlasztó sampon, ami persze eddig is létezett, de valahogy senki sem szentelt túlságosan nagy figyelmet neki. Azonban megérdemli az elismerést, még inkább a használatot. Vékony szálú, töredezett hajnál, valamint normál, de könnyen zsírosodó hajtípusnál kitűnő választás. A gyógynövényekkel felturbózott formula gyengéden hámlasztja a hajas fejbőrt, ezzel elősegítve a tápanyagok felszívódását, valamint a salakanyagok eltávolítását.

Melyik tényező nyom a legtöbbet a latba?

Az egyéni hajtípus. Még mindig ez a legfontosabb információ. Korpás, zsíros, vékony szálú haj? Ezek olyan kategóriák, amikhez samponok ezrei kapcsolódnak. És igen, megéri ilyen módon beazonosítani a hajkorona milyenségét, mert a speciális, testre szabott termékek adhatják a legtöbbet.

A fentieken kívül külön szót követel magának a festett haj, ami egy újabb halmaz, sőt ha már festés, akkor manapság divatos a hajszínt is figyelembe venni akkor, amikor a samponok mustrája zajlik. Az tény, hogy megéri ennyire alaposan körbejárni ezt a kérdést, mert minél több adat áll rendelkezésre, annál inkább helyzetre szabható a választás, ezáltal pedig borítékolható a siker.

Mi újság a száraz samponokkal?

Ez egy fontos, egyúttal roppantul vitatott téma. Van, aki kígyót-békát kiált rá, megint más azt hangoztatja, hogy tökéletes helyettesítője a hagyományos samponnak.

Az igazság, azonban valahol félúton található. Egy száraz sampon soha nem fogja helyettesíteni a tradicionális hajmosást, de nem is ez a használatának a célja. Ezen túl, azonban a helyén ildomos kezelni, ugyanis akik megítélik ezt a terméktípust általában azért teszik ezt, mert többet várnak tőle, olyasmiket, ami az esetében nem reális. Vagyis megvannak azok a helyzetek, amikor a száraz sampon jól jön, de ennél nem több.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére