Jelenlegi hely

Az egészséges haj titkai

A hajkorona milyensége sok mindenről árulkodik. Nem pusztán az ápoltságról, nem csupán a stílusról, az életvitelről. Ezekről is sokat elárul, ez kétségtelen tény, de van itt ennél egy sokkal fontosabb komponens. A lélek. A haj milyensége nem egyszer tükrözi azt, hogy hogy érzi magát az ember a bőrében, milyen érzéseket táplál, hogyan állja a sarat az élet viharaiban. Ezen túl pedig, ám ezzel szoros összefüggésben, a fizikai egészségről is mindent elmond. A kifakult, fásult, töredezett haj igazi kórkép, ami sok mindenre rávilágíthat. Érdemes megkeresni ezeket a háttérben meghúzódó gócpontokat, és természetesen ezzel párhuzamosan megtalálni azokat a hajápolási készítményeket, amik jelen helyzetben a legtöbbet nyújtják.

A természetes természetesen mindent visz!

A samponok közül kiválasztani a legmegfelelőbbet nehéz feladatnak tűnhet. Hogy miért? Azért, mert a választék hatalmas, és mint tudjuk, a bőség zavara akár zavart is okozhat. Egy azonban biztos, és ez kiindulási alapnak is nagyszerű. Minden arat, ami természetes összetevőket kínál. Manapság a mesterséges, szintetikus anyagok nem, hogy nem divatosak, hanem kifejezetten megvetettek. A természetesen belül ráadásként a vegán termékek különösen kedveltek, hiszen ezek olyan módon készülnek, hogy nem kötődik hozzájuk semmilyen állatkísérlet, vagy állati komponens.

Mi az idei év újdonsága?

A hámlasztó sampon, ami persze eddig is létezett, de valahogy senki sem szentelt túlságosan nagy figyelmet neki. Azonban megérdemli az elismerést, még inkább a használatot. Vékony szálú, töredezett hajnál, valamint normál, de könnyen zsírosodó hajtípusnál kitűnő választás. A gyógynövényekkel felturbózott formula gyengéden hámlasztja a hajas fejbőrt, ezzel elősegítve a tápanyagok felszívódását, valamint a salakanyagok eltávolítását.

Melyik tényező nyom a legtöbbet a latba?

Az egyéni hajtípus. Még mindig ez a legfontosabb információ. Korpás, zsíros, vékony szálú haj? Ezek olyan kategóriák, amikhez samponok ezrei kapcsolódnak. És igen, megéri ilyen módon beazonosítani a hajkorona milyenségét, mert a speciális, testre szabott termékek adhatják a legtöbbet.

A fentieken kívül külön szót követel magának a festett haj, ami egy újabb halmaz, sőt ha már festés, akkor manapság divatos a hajszínt is figyelembe venni akkor, amikor a samponok mustrája zajlik. Az tény, hogy megéri ennyire alaposan körbejárni ezt a kérdést, mert minél több adat áll rendelkezésre, annál inkább helyzetre szabható a választás, ezáltal pedig borítékolható a siker.

Mi újság a száraz samponokkal?

Ez egy fontos, egyúttal roppantul vitatott téma. Van, aki kígyót-békát kiált rá, megint más azt hangoztatja, hogy tökéletes helyettesítője a hagyományos samponnak.

Az igazság, azonban valahol félúton található. Egy száraz sampon soha nem fogja helyettesíteni a tradicionális hajmosást, de nem is ez a használatának a célja. Ezen túl, azonban a helyén ildomos kezelni, ugyanis akik megítélik ezt a terméktípust általában azért teszik ezt, mert többet várnak tőle, olyasmiket, ami az esetében nem reális. Vagyis megvannak azok a helyzetek, amikor a száraz sampon jól jön, de ennél nem több.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc nevelési tanácsadó írása.
Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére