Jelenlegi hely

Batsányi János Gimnázium és Kollégium

Cím: 8300 Tapolca, Liszt Ferenc utca 12-14.
Tel: (87) 510-826
E-mail: info@batsanyi-tapolca.sulinet.hu

4 évfolyamos gimnáziumi nevelés-oktatás, kollégiumi nevelés-oktatás

Intézményvezető: Varga Tibor Istvánné

Web: http://www.batsanyi-tapolca.sulinet.hu/new_honlap

 

1951-ben kezdte meg működését a gimnázium a városban. Képzési kínálatunkat folyamatosan az igényekhez igazítva alakítottuk ki. Elsődleges célunk a széles és szilárd alapműveltség kialakítása, felkészítés az érettségi vizsgára, felsőoktatásban való helytállásra.


Az általános tantervű képzést azoknak kínáljuk, akik még nem rendelkeznek határozott elképzelésekkel az érettségi vizsgát követő továbbtanulásukat illetően. Az osztályba felvett tanulók angol és német nyelvet tanulnak heti 3-3 órában, csoportbontásban.
Az emelt szintű nyelvi képzést folytató osztályokban heti 5 órában tanítjuk az első (a választásnak megfelelően: angol, német, olasz) heti 3 órában a második idegen nyelvet (angol, német). A képzésre való felvételnek nem feltétele az adott idegen nyelv ismerete. Azon tanulók jelentkezését várjuk, akik fokozott érdeklődést mutatnak a nyelvek iránt, kellő energiát képesek a nyelvtanulásra fordítani, emelt szintű érettségi vizsgát, középfokú nyelvvizsgát szerezni. Elsősorban azoknak a diákoknak ajánljuk, akik gimnáziumi tanulmányaikat követően felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, mivel a diploma megszerzésének feltétele, hogy a hallgató középfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkezzen. Az elmúlt évek nyelvvizsga eredményei igazolják a képzés sikerességét, melynek adatai az iskola honlapján folyamatosan megtekinthetők.
A célnyelvi kultúra alaposabb megismerését szolgálja a tanórán kívüli keretben szervezett színházlátogatás, filmvetítés, országismerettel kapcsolatos programok.
Az emelt óraszámú matematika képzést folytató osztályban heti 5 órában tanulják a tantárgyat a továbbtanulási szándékaikat tekintve, a műszaki területek iránt érdeklődő tanulók.
A nyelvi előkészítő képzés az idegen nyelven tájékozódást, napjaink elvárásainak való megfelelést segíti elő az emelt nyelvi óraszámokkal. Felvételi vizsgát az ide jelentkezőknek nem kell tenniük; rangsorolásuk az általános iskolai eredményeik alapján történik.

Az intézmény helyi tantervében kiemelten fontos szerepet tölt be az idegen nyelvi képzés mellett az informatikai műveltség megalapozása, szélesítése. Ennek érdekében 9-10. évfolyamon csoportbontásban, korszerűen felszerelt számítástechnika termekben zajlik az oktatás, amely kiegészül szakköri lehetőséggel. Valamennyi tanuló jól felszerelt számítástechnikai tanteremben sajátíthatja el a számítógépek üzemeltetésének és a legelterjedtebb szoftverek használatának alapjait.
Valamennyi emelt szintű képzésünk esetében heti 3 órában tanítjuk az informatika tantárgyat, tekintettel az esetleges továbbtanulási szándékra, munkaerő-piaci elvárásokra.
11. évfolyamtól a tanulók számára emelt szintű érettségire történő felkészítést kínálunk minden tantárgyból, illetve ECDL-vizsga lehetőségét helyben.
Az oktatási-nevelési program szerves része a művészeti nevelés, elsősorban ének-zene és rajz órákon, illetve énekkari és szakköri foglalkozásokon.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

10 film tanárokról és diákokról

10 film inspiráló tanárokról

Válogatásunkban találtok drámát és vígjátékot, elitiskolában és "nehéz környéken" játszódó történeteket is. Közös bennük, hogy a főszereplők inspiráló tanárok, akik életre szóló mintát adnak tanítványaiknak.
Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére