Jelenlegi hely

Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola

Cím: 8300 Tapolca, Móricz Zs. utca 8.
Tel: (87) 412-736
E-mail: SzechenyiSZKI@keri-tapolca.sulinet.hu

4 évfolyamos gimnáziumi nevelés-oktatás, szakközépiskolai nevelés-oktatás, szakközépiskolai nevelés-oktatás (szakképzés), szakiskolai nevelés-oktatás (párhuzamos közismereti és szakmai képzés), szakiskolai nevelés-oktatás (szakképzés)

Intézményvezető: Szollár Gyula

Web: http://www.szechenyi.tapolca.hu

A Széchenyi István Szakképző Iskola Magyarország egyik legszebb vidékén, a Balaton-felvidéken található, a vulkanikus hegyekkel övezett Tapolcai-medence központjában, a 20 ezer lakosú kisvárosban, Tapolcán.

A 126 éves szakképzési múlttal rendelkező, de jelenlegi struktúrájában, jelenlegi székhelyén 1985 óta működő iskola a tapolcai és környékbeli tanulók és munkáltatók igényeihez alkalmazkodva alakítja képzéseit. Iskolánk fenntartója, Tapolca Város Önkormányzata tagja a Balaton-felvidék - Somló Szakképzési-szervezési Társulásnak.

A vegyes profilú Széchenyi SzKI küldetésében az fejeződik ki, hogy tanulói ismerjék fel a számukra sikeres életpálya lehetőségét, és rendelkezzenek a lehetőségek kihasználásának képességével. Iskolánkban 31 tanár és 9 szakoktató dolgozik. A jelenlegi teljes tanulólétszám: 568 fő.

Az iskola elég nagy ahhoz, hogy a korszerű tanítási-tanulási folyamathoz szükséges tudás- és eszközpotenciállal rendelkezzen, és elég kicsi ahhoz, hogy kellő figyelem, törődés jusson minden egyes tanulóra. Többek közt igen fontosnak tartjuk az informatikai ismeretek elsajátítását; diákjainknak korszerű, nagy teljesítményű számítógépek és egyéb információtechnológiai eszközök állnak rendelkezésükre.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Elnöksége 2010-ben a Kiváló Iskola kitüntető címet adományozta intézményünknek.

Németországi, lengyel, szlovák, finn nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően tanulóink nemzetközi versenyeken vehetnek részt, szakmai gyakorlatukat külföldön is tölthetik.

Diáksportkör, tánckör, természetjáró kör, iskolaújság, szakmai szakkörök, sport-, szakmai-, irodalmi-, nyelvi versenyek, diákrendezvények színesítik az iskolaéletet.

Feladatunknak tekintjük a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, tehetséges gyermekek felkarolását. Részt veszünk az Útravaló programban, kiépítettük az egyénre szabott mentorálás rendszerét.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére