Jelenlegi hely

Megjöttem, itt vagyok!

A mi születéstörténetünk 2016

Készültem rá, nagyon vártam Őt.
Napra pontosan érkezett - mai napig kényes a pontosságra :) 

Ahogy a nagykönyvekben meg van írva.....hajnalban arra keltem, hogy elfolyt a magzatvíz. - Csak semmi ijedtség, tudjuk, így kezdődik. Csomag már összekészítve, akkor indulhatunk is. 

Most már tudom, hogy kicsit feküdnöm kellett volna. A magzatvíz ugyanis nem elfolyt, hanem elöntött és valószínűleg ezzel a lendülettel sodorta a köldökzsinórt is és kuszálta össze. Persze utólag könnyű okosnak lenni. 

Szóval írány a kórház. Felvétel, vizsgálat.

A születésre, a csodára még várni kellett....a magzatvíz elfolyásán kívül semmi jele nem volt annak, hogy a kisfiú annyira ki szeretett volna jönni erre a világra. Zselét kaptam, hogy elinduljon a tágulás. Fárasztó volt a nap, várakozással teli. Délután még mindig semmi, mondták próbáljak pihenni, hosszú lesz ez még. 

Este 8 óra fele előkészítették az apás szülőszobát nekünk....közeledik az idő. Nehezen tágultam, vajudtam az ágyon, vajudtam labdán...nem is tudom melyik volt jobb. 

Nehezen ment, első szülés volt. Elfáradtam, de tettem a dolgom...úgy emlékszem aludtam perceket a fájások közt. Nem hangoskodtam, figyeltem a szülésznőre, az orvosra és az ösztöneimre. Mindig biztattak. Egyszer kértem az orvost, hogy inkább legyen császár, csak legyen már vége. Azt hiszem, ezt magam sem gondoltam komolyan....csak már nagyon fáradt voltam. Szerettem volna átélni a szülés élményét és szerettem volna, ha Ő is átéli a születés élményét. Szerencsére az orvos is így gondolta. 

- Már mindjárt meglesz, kitartás! 

Volt, hogy látták a kis fejét, aztán megint semmi. Azt gondolták, hogy elfáradtam és ezért nem tudok úgy nyomni....de nem. Valami baj van! De én ebből semmit sem érzékeltem.

Aztán sikerült! Éjfél után 17 perccel megszületett Ő, akit annyira vártam, 9  hónapon keresztül a pocakomban dédelgettem. 

Apuka elszerette volna vàgni a köldökzsinórt, de csak azt hallottam, hogy tompán, mintha tàvolból jönne: " nem lehet, sietnünk kell!" - és nem hallottam a sírását. Elvitték. Apa kisérte, hogy mi történik vele. 

A lepény megszülésére már nem is emlékszem. Fájt...megnyomták a hasam...és mintha kicsusszant volna.

Túl voltam rajta. Minden nehézség ellenére úgy éreztem jó érzés volt. 

Kisfiam a PIC-re került, ahol hajnalban megnézhettem, csövek voltak az orrában.

Ha reggelre helyreáll a légzése nem lesz baj - mondtàk. A legnagyobb volt az osztàlyon, az én pici fiam a maga 54cm-vel és 3300 grammjàval...KAPITÁNY-nak hívták. Napokig volt ott. Ő fent...én lent.

Szerencsés voltam, szoptathattam, éjszakára cumisüvegben küldtem neki a tejet. Egy alkalommal diktáltam rá a nevet és egy kérdés a szívemig a hatolt: 

Ja, ő a 2-es apgar szàmmal született kisfiú?

Nem tudom.....rebegtem.....Ő az én kisfiam!

Semmit nem tudtam addig a percig és mint akit leforràztak mentem vissza az àgyamba és kattogott az agyam egész éjjel, hogy ez most mit is jelent és mit fog jelenteni a jövőre nézve....

Szerencsére ma már 11 éves egészséges, okos fiú....pedig "csak egy 2-es apgarral született gyermek".

A kis kapitány története

Szülés helyszíne: Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály


 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

10 film tanárokról és diákokról

10 film inspiráló tanárokról

Válogatásunkban találtok drámát és vígjátékot, elitiskolában és "nehéz környéken" játszódó történeteket is. Közös bennük, hogy a főszereplők inspiráló tanárok, akik életre szóló mintát adnak tanítványaiknak.
Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére