Jelenlegi hely

Újabb sikeres előadáson túl a rátóti Kék Madár gyermekszínjátszó csoport

Hatodik éve működik az általános iskolásokból álló gyulafirátóti színjátszó csoport, melynek érdekessége, hogy szülői kezdeményezésre alakult, azóta is két szülő fogja össze a kis közösséget és ők maguk a rendezői is a daraboknak: Juhász Attila és Segesdi Karolina

Eddigi előadásaik: A kis gyufaáruslány, A kék madár, Legyetek jók,ha tudtok, A muzsika hangja, A dzsungel könyve és idén az Óz,a csoda bennünk van.

Köszönjük Segesdi Karolina beszámolóját és további sok sikert kívánunk a csoportnak!

 

A jelenleg 28 tagú gyulafirátóti "KÉK MADÁR" gyermekszínjátszó csoport idén is megörvendeztette környezetét egy új darabbal. Igazi mesét vittünk színre, Óz világába kalauzoltuk a nézőket.
Idén nagyban megváltozott a csapat összetétele, hisz elbúcsúztunk a 8.osztályból kimaradt tanulóktól (9 gyerek). Helyettük sok új és alsós gyermek került be, sokan most léptek először színpadra. Így sokkal nagyobb kihívást jelentett az idei felkészülés. Szerencsére azonban a gyerekek jól vették az akadályokat és szépen megoldották a feladatokat.

Az idei darabunkat eddig 4-szer mutattuk be. Kétszer itt Rátóton a Művelődési Házban, egyszer az iskolai karácsonyi műsorban és mint minden évben, Sólyba is elvittük az előadást. Mindenhol telt ház és nagy siker, zúgó vastaps  fogadott bennünket. Ebben nagy szerepe volt a gyerekek ügyes játékának, az ötletes jelmezeknek, a fény-és hangtechnikának és a gyönyörű díszleteknek, melynek segítségével a nézők valóban úgy érezhették, hogy Óz világába csöppentek.


Az idei premier előadás egyben a fennállásunk óta eltelt bemutatók 50.előadása volt, melyre nagyon büszkék vagyunk. Ennek örömére a lelkes szülők egy emeletes, Ózos tortával leptek meg bennünket.


A darabban több kettős szereposztás is van, melyet felváltva játszanak a gyerekek, mert ezzel a megoldással több gyermeknek tudtunk nagyobb szerepet adni. Úgy érezzük, hogy idén is nagyon jól eltaláltuk a gyerekekhez illő karaktereket a szereposztásnál. Dorothy szerepét a 11 éves Kiss Sarlott Melani játssza, aki nagyon ügyesen viszi az egész darabot.

 

Totót, a kutyáját: Molnár Lili és Búzási Flóra, a madárijesztőt: Piller Máté, a gyáva oroszlánt: Hutvágner Anna, a bádogembert: Krein Dániel és Zsargó Árpád alakítja teljes átéléssel.
Linda, a jó boszorkány: Búzási Laura és Magyar Jázmin, a gonosz nyugati boszorkány: Krein Boglárka és Hutvágner Kata, Óz: Illés Bálint, a kulcsár: Kiss Benett és Mongyi Bálint.
A további szerepekben a munfcok, cidri pókok, cansasi emberek, fák, nyugor katonák szerepét alakítják a többiek. Ez az előadás is egy zenés darab, melyben több dal is felcsendül a gyerekek előadásában.

A felkészítőik, a két rendező: jómagam(Segesdi Karolina) , aki a betanításon kívül a jelmezeket - és férjem, Kiss Csaba segítségével - a díszleteket is készítettük, és Juhász Attila, aki szintén a betanításért is felelős és a hang és fénytechnikát oldja meg minden évben nagy bravúrral.

Jövőre szeretnénk több helyre is ellátogatni, s ezzel megörvendeztetni az ott élő gyermekeket is. Ígéretet kaptunk a Városi Televíziótól, hogy felveszik az előadást és a Kukkantó című gyermekműsorban is látható lesz majd, így talán több gyermekhez juthat el a történet.

A darabnak több üzenete, mondanivalója is van, de így karácsony környékén kiemelnék belőle egy olyat, ami most különösen aktuális: együtt, barátokkal, közösen könnyebben elérjük a céljainkat.

 

Szerző: Segesdi Karolina

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére