Jelenlegi hely

Sorsunk és Jövőnk Szeretetszolgálat Egyesület - Bona Dea Családok Átmeneti Otthona

Cím: Diósd (további cím titkos!)
E-mail: info@sorsunk-jovonk.hu
Telefon: (23) 545-668

Web: http://www.sorsunk-jovonk.hu

A Családok Átmeneti Otthona, nem a hajléktalanságból érkezőket tudja fogadni, hanem azokat a gyermekes családokat, akik átmenetileg kerültek nehéz helyzetbe. Az ellátás mindenek felett a gyermekek érdekeit szolgálja.

Azoknak a családoknak, akik:

  • krízishelyzetbe kerültek,
  • családon belüli erőszak miatt menekülnek
  • elveszítették a lakhatásukat
  • családi konfliktusok miatt otthontalanná váltak
  • elemi csapás miatt veszítették el az otthonukat

A Családok Átmeneti Otthona befogadja a krízishelyzetben lévő, lakhatási problémákkal küzdő családokat. A gyermekek így szüleikkel együtt maradhatnak. A gyermeknek joga van ahhoz, hogy segítséget kapjon a saját családjában történő nevelkedéséhez, személyiségének kibontakoztatásához, a fejlődését veszélyeztető helyzet elhárításához, a társadalomba való beilleszkedéséhez, valamint önálló életvitelének megteremtéséhez.

A Családok Átmeneti Otthona igénybe vétele önkéntes. Az ellátásért térítési díjat kell fizetni.

Családon belüli erőszak áldozatainak ellátása

Az otthonukat elhagyni kényszerülő családok - általában nők és gyermekeik - ellátása családok átmeneti otthonaiban és az úgynevezett, védett helyeken történik. Az ellátás sok szempontból hasonló, mint a más okból krízishelyzetbe kerülteké, de a gyakorlat azt mutatja, hogy több az eltérés, mint a hasonlóság.

A jellemzően, több éven keresztül történt bántalmazás súlyos nyomokat hagy az áldozatokon, mire kilépne a kapcsolatból. A pszichés állapot olyan mértékben leromlott, hogy az önálló élet elkezdése sokkal nagyobb nehézségbe ütközik, mint egy problémákkal teli, de „átlagos” családnál.Az ellátásnak sokkal szélesebb körűnek kell lennie. A bántalmazottak gyakran érkeznek egy szál ruhában, minden írat, használati eszköz nélkül. Pénz hiányában mindent az intézményeknek kell biztosítani. Gondoskodni kell a biztonság megszervezéséről.

A gyermekek pszichés állapota is eltér az átlagos gyerekekétől. Nyugtalanságtól a súlyos magatartászavarig minden felfedezhető a viselkedésükben.

Az otthonuk elvesztése mellett új intézménybe kell járniuk és új gyerekközösséghez alkalmazkodniuk.

A bántalmazott családok módszertani megközelítése teljes mértékben eltér a családok átmeneti otthonában ismert gyakorlattól.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére