Jelenlegi hely

Elkészült a Veszprémi Állatkert új orrszarvúháza és -kifutója

Elkészült a Veszprémi Állatkert 900 négyzetméter alapterületű orrszarvúháza és -kifutója - jelentette be Török László, az állatkert igazgatója Veszprém polgármesterével közös sajtótájékoztatóján kedden az állatkertben.

Az igazgató elmondta, hogy a beruházás az 1,2 milliárd forintból, európai uniós és központi kormányzati támogatással megvalósuló ZooEvolúció projekt keretében épült meg. A házban a szavanna kifutó állatait: négy szélesszájú orrszarvút, az afrikai antilopokat és a zebrákat helyezik el.


Az igazgató kiemelte: a mai kor turisztikai elvárásainak minden tekintetben megfelelő orrszarvúház és -kifutó lehetővé teszi, hogy a látogatók télen vagy rossz időjárás esetén is megtekinthessék az állatokat.
Az új kifutó építésére Török László tájékoztatása szerint azért is szükség volt, mert jelenleg két orrszarvúbika lakik az állatkertben, melyek együtt nem tarthatók. A két hím, Pablo és Rafiki ugyanis egymással is harcba szállna a két nőstényért, Rebekáért és Narunáért.
A beruházást méltatva Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy fogalmazott, európai színvonalú állatkert épült az elmúlt években a városban. Hozzátette, a fejlesztésektől azt várják, hogy többen látogatnak majd Veszprémbe, és nemcsak az állatkert, hanem a város egyéb turisztikai attrakcióinak látogatottsága is növekszik.
A Veszprémi Állatkert történetének eddigi legnagyobb szabású, mintegy 1,2 milliárd forint értékű fejlesztéssorozata az Európai Unió 481,2 és a központi kormányzat 718,8 millió forintos támogatásával valósul meg. A projekt várhatóan májusban zárul a madárröpde átadásával. Az 5000 négyzetméteres röpde flamingóknak, skarlát íbiszeknek és rózsás kanalasgémeknek ad majd otthont.

Forrás: MTI
Kép: illusztráció

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére