Jelenlegi hely

Tapolcai Kertvárosi Óvoda Barackvirág Tagintézménye

Cím: 8300 Tapolca, Kazinczy tér 2.
Tel: (87) 510-053, (87) 411-532
E-mail: barackvirag@tapolcaiovodak.hu 

Intézményvezető: Gáspár Györgyné

Az óvoda a keleti városrészben az Y-házak mellett, csendes, zajmentes környezetben található. A lakókörzet kisgyermekeit hat csoportban fogadják.

Csoportszobáik tágasak, világosak, s a gyermekek igényeinek megfelelően esztétikus bútorzattal vannak ellátva. Programjukhoz illeszkedik a természetes anyagok felhasználása, ezért fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy minél több fából készült játékot szerezzenek be, melyek kedvező hatásúak az egészségre.
Hatalmas udvaruk tág mozgásteret biztosít a gyermekek mozgásigényének a kielégítésére. A mozgáshoz, játékhoz nagy homokozók s különféle nagyságú játékszerek állnak a gyermekek rendelkezésére.
Udvaruk nagy részét fű borítja, s a különféle fajtájú fák, bokrok a nagy melegben kellő árnyékot biztosítanak a szabad levegőn való tartózkodáshoz.
Fedett teraszuk rossz idő esetén is biztosítja a levegőzést, nyári időszakban a pancsolást valamint a szabadban történő étkezéseket.

Nevelőközösségüket a gyermekközpontúság, a gyermekek iránti szeretet és hivatástudat jellemzi. A kisgyermek fogékony minden szépre, jóra, ha helyes mintát és motivációt kap a felnőttektől. Kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni bánásmódra, a gyermekek egyéni tulajdonságainak a megismerésére, hisz minden kisgyermek saját képességeinek figyelembevételével nevelhető, fejleszthető.
Tagintézményük specialitásában, sajátos arculatának formálásában nagy szerepet kapott a népi kultúra, a népi hagyományokkal való ismerkedés.

 

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére