Jelenlegi hely

Cinemira videóverseny- Forgass mobillal és nyerj értékes díjakat!

Forgasd ki magadból az érzéseid! Sztárok és gyerekbarát brandek álltak a Cinemira Videóverseny mellé.

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak, mert a szervezők hisznek abban, hogy az egyéni, vagy akár közös alkotás pozitív hatással lehet a fiatalok érzelmi jóllétére. A kezdeményezés mellé olyan neves művészek álltak, mint Puskás-Dallos Peti, zenész és az Azariah dokumentumfilmet is rendező Mazzag Izabella, akik zsűrizik az alkotásokat.

A verseny témáit gyerekbarát brandek adták, mint a LEGO és a TOPJOY, a díjak felajánlói közt ott a Prezi is. A Cinemirán minden évben három különböző témában alkothatnak a fiatalok. A fesztivál saját témája idén a Boldogság. “Fontosnak tartjuk, hogy most amikor nagyon erősen jelen van a gyerekekben, fiatalokban a szorongás és az elszigeteltség érzése, próbálják meg felfedezni, hogy számukra mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzik magukat boldognak és ezt fordítsák filmes nyelvre” - mondta Lakos Nóra, a Cinemira Filmfesztivál vezetője.

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Boldogság mellett a LEGO témán keresztül mindenki felfedezheti saját galaxisát, míg a Neked mit üzen a Topjoy kupak? témában kupak üzenetekből inspirálódva forgathatnak a fiatalok. Az alkotásokról olyan menő zsűri dönt majd, mint Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin influenszer, online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film és videoklip rendező, aki többek között az Azariah dokumentumfilm rendezője.

A zsűri tanácsa: a filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele saját gondolataitokat, érzéseiteket. Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is, augusztus 31-ig. A győztesek Aranymókus szobrot, valamint menő filmes eszközbérlést, Prezi előfizetést, Play VR belépőt és mozijegyeket nyerhetnek. A legjobb alkotásokat október 13-án nagyvásznon vetítik a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon.

Bővebb információt ITT találsz.

Nevezési infók: A filmed töltsd fel egy linkre, vagy drive-ra és augusztus 31-ig küldd el a következő címre: cinemiravideoverseny@gmail.com. A tárgyba írd be, hogy melyik témában nevezed a filmed!
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére