Jelenlegi hely

A bizonyítványosztás paradoxona - lassan már azok szégyenkeznek, akiknek kitűnő lett a gyereke

Na, milyen lett a félévi? Avagy a bizonyítványosztás paradoxona... Nem leszek népszerű..., talán, ha szidnám a kitűnőket..., vagy azt hangoztatnám, hogy a nem kitűnő ugyanolyan büszkeség... De nem, nem hangoztatom, hiszen minek is kellene ezt hangoztatni, vagy ki feltételezte egyáltalán, hogy nem így van??

 

Hát az én gyerekeim sem lettek kitűnőek, de van olyan ismerősünk, akinek igen, még csak feltételezni sem feltételezem, hogy ő azt gondolná, hogy az én gyerekeim kevésbé értékesek. Akkor a neten ezt miért csináljuk??? Annyira bírom, hogy a félévi után megszaporodnak a nagy megmondós posztok, miszerint „ne csak akkor posztold a bizonyítványt, ha kitűnő a gyerek!” Mert a közepesen teljesítő gyerekeket nem becsüljük, és hasonló finomságok. Ki mondta, hogy nem? Láttál már olyan posztot, hogy valaki kitette a kitűnő bizonyítványt és odaírta, hogy mindenki, aki nem ilyen, az lúzer? Hát én nem....

Nézzük meg egy kicsit a másik oldalról ezt a dolgot

Csak az én ismerősi körömben nincs senkinek kitűnő gyermeke, vagy valóban eltűntek a bizonyítványokat posztoló szülők? 
Pár éve tele volt a Face kitűnő bizonyítványokat posztoló boldog és büszke anyukákkal, de mi nekikmentünk. Szétszedtük őket! Elítéltük őket! Már-már csaknem szégyenfoltnak tituláltuk őket, mi az, hogy az ő gyerekük kitűnő???? Mi az, hogy ő ki meri egyáltalán posztolni??

Persze az nem gond, hogy kiposztoljuk az 5 éves lányunkat a strandon félmeztelen, hisz olyan cuki volt, ahogy tömte befelé a lángost... Meg ugye az sem gond, hogy még a reptérre sem érünk ki, de már bejelentjük országnak-világnak a helyzetünket, hogy elhagyjuk egy jó időre a házat... Persze az is tök normális, hogy a gyerekünknek a Face-n kívánunk boldog szülinapot, mert hát az olyan cuki, mégis csak egyszer 12 éves, nem?! Jó, hát amikor kezd valakinek tönkre menni a házassága, azt is tudjuk mindig, mert olyankor megszaporodnak a "milyen apa már az ilyen...egyszer mindenkit utolér a... aki nem tiszteli a nőket..." és hasonló posztok. De ez is tök normális, ugye? Nehogy már pont a szomszéd ne tudjon róla?

Persze az elítélendő, hogy a gyereked keményen dolgozott azért az ötösért, sok lemondással járt a kitűzött célja elérésében. Az is, hogy valószínű nem lógott annyit a telóján, hanem helyette tanult! Vagy az, hogy egyszerűen úgy áldotta meg a sors, hogy szivacsaggyal született és minden megy neki! Hát ez most szégyen kérem a közösségi oldalakon!

„Ne csak akkor posztold a bizonyítványt, ha kitűnő a gyerek!” – Látsz te még posztot kitűnő bizonyítvánnyal?

Nem, mert szégyent keltünk a szülőben, ha büszkén vállalná ezt! Lassan ott tartunk, hogy oklevelet osztogatunk, ha 2-est kapott a gyerek és kiközösítjük, ha 5-öst? Ez kezd egy kicsit olyan lenni, mintha a felnőttet azért ítélnénk el, mert tisztességgel dolgozik, de ha nem, akkor ő a faszagyerek!!

Nincs gond a kettessel sem, néha azért is keményen kell küzdeni, mindenki annyit tesz bele, amennyit tud, akar, amire van ereje, vagy épp kedve. Nem kell mindenkinek diplomát szereznie, nem kell mindenkinek 5-ösnek lennie, én sem voltam soha az, még a közelében sem, de nehogy már elítéljük azokat a gyerekeket, akik keményen dolgoznak??? Nehogy már szégyenkeznie kelljen azoknak a szülőknek, akiknek kitűnő lett a gyereke...

Tehát kedves szülők, ne hagyjátok, hogy mások elvegyék a büszkeségeteket a gyerekeitek kitűnő teljesítménye miatt. Akkor is legyetek büszkék, ha nem kitűnő, nincs különbség. Ne hagyjátok, hogy a közösségi média kettős mércéje befolyásolja a véleményeteket. És ha valaki mégis elítél benneteket, akkor csak emlékezzetek arra, hogy akit a saját sikerei nem érdekelnek, az mások sikereit sem fogja elismerni.

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére