Jelenlegi hely

Idén is keresik az év Aranyanyujait!

Idén is meghirdetik a Richter Aranyanyu Díjat, amellyel egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők munkáját ismerik el.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Terézanyu Klub által tavaly alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat hat nő kapja meg. Idén is a nagyközönség segítségével szeretnék megtalálni a köztünk élő hősnőket, ezért bárki ajánlhat Aranyanyu-jelöltet orvosnő, pedagógusnő vagy egészségügyi szakdolgozó kategóriában október 10-ig, a www.terézanyu.hu honlapon. A díjazottakat egyrészt zsűri választja ki, melynek munkájában olyan neves személyiségek vesznek részt, mint Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Dobó Kata színésznő. Másrészt a nagyközönség is szavazhat majd kedvencére az interneten.

A Rácz Zsuzsa író által alapított Terézanyu Klub és a Richter Gedeon Nyrt. 2011-ben hívta életre a kizárólag nőknek szóló Richter Aranyanyu Díjat. A páratlan kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése, valamint a hétköznapi hősnők elismerése. Tavaly már kiderült, hogy az Aranyanyuk országa vagyunk: hazánk minden részéből - összesen 110 városból és településről - érkeztek jelölések, több mint 400-an küldték el ajánlásukat összesen 223 nőre. Közülük választották ki azt a 15 döntőst, akikre az interneten szavazhatott a nagyközönség, csaknem 73 ezer voksot adtak le az emberek a bemutatott jelöltekre.

Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője az elismeréssel kapcsolatban elmondta: „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy magyarországi központú multinacionális cégként nagy rálátásunk van a magyar nők helyzetére, ez a kiváltság azonban felelősséggel is jár. Azért indítottuk el a Richter a Nőkért programot, hogy tehessünk annak érdekében, hogy az egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők megkapják a társadalmi súlyuknak megfelelő megbecsülést.”

Idén is három kategóriában – pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó – várják a jelöléseket, melyeket augusztus 27. és október 10. között bárki leadhat a www.terezanyu.hu weboldalon. A jelölők dolga egyszerű: egy személyes élmény leírásával kell bemutatniuk az általuk hősnőnek tartott pedagógust, orvosnőt vagy egészségügyi dolgozót, a történetben meg kell jelennie az elismerésre ajánlott Aranyanyu odaadásának, személyiségének, hivatása melletti elkötelezettségének.

A beérkezett jelölések alapján kiválasztott döntősök közül kategóriánként egy Aranyanyunak a zsűri döntése alapján ítélik oda a díjat és a 200 ezer forintos pénzjutalmat. A zsűri tagjai: Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dr. Gyarmati Andrea olimpikon, Kriston Andrea, az Intimtorna módszer kidolgozója, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője, és idén kibővült a csapat Dobó Kata színésznővel is. A három, zsűri által választott Aranyanyu-díjas mellett további hármat (kategóriánként egyet) pedig a közönség szavazatai alapján díjaznak majd.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére