Jelenlegi hely

Nincs változás a középfokú felvételik menetében

A központi felvételi vizsgákat nem érinti, hogy február 1-ig életben maradnak a rendkívüli intézkedések, a középiskolákban marad az online oktatás.

A központi felvételiket január 23-án 10 órakor tartják, a pótfelvételi január 28-án 14 órakor lesz. A középiskolai felvételi írásbeli vizsgái az eredeti időpontban, személyes jelenléti formában zajlanak majd, a tavalyi érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

A távolságtartás miatt az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen zajlanak majd a vizsgák, egy-egy teremben maximum 10 fő lehet a minimum 1,5 m távolság betartásával.

A felügyelő tanároknak kötelező a maszkviselés, a vizsgázóknak pedig ajánlott, de nem kötelező. Szülő, kísérő nem léphet be az iskolákba a jelenlegi szabályok szerint.

A szokásos pótnap január 28-án lesz, ezen csak azok vehetnek részt, akik nyomós indok miatt mulasztották el az első alkalmat.

A vírushelyzet miatt lesz még egy pótvizsga nap is, február 5-én.

Ezen a vizsgán csak azok vehetnek részt, akik igazoltan fertőzöttek voltak, hatósági házikaranténban voltak vagy egyéb rendkívüli esemény miatt (önhibájukon kívül) nem tudtak részt venni a rendes vizsgán és a pótvizsgán sem. 

Az Oktatási Hivatal ezekről részletes tájékoztatót készített, amely a hivatal honlapján hetek óta olvasható.

A középiskolába jelentkezők száma idén együttesen mintegy 75 ezer.

Mire számíthatunk a felvételin? Hogyan készüljünk? Adunk néhány tippet!

Forrás: MTI, eduline.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Miért nem vagyunk mi szuperanyuk? - Bebetonozott hagyomány, vagy instant anyaság?

Hogy miért kapjuk sokszor meg a „bezzeg az én időmben, mindig rendben volt a ház, finom főtt étellel az asztalon, pedig még ennyi elektromos csodánk sem volt?”. Hogy a mai lányok miért nincsenek felkészítve az életre? Van erre egy teóriám.
A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A tornaszőnyegről a digitális térbe avagy miért jó az online mozgás

A bezártság és a beszűkült mozgási lehetőségek alaposan átalakították az edzőtermi kínálatot. Gyakorlatilag mindenki az online térben próbál érvényesülni, ami hatalmas választékot eredményezett. Válogatásunkban a kicsiktől a 60+os tornáig, a jógától a pilates-en át az intimtornáig végigvesszük a kínálatot.
Gyerekrajz pályázat-Kreatív gyerekeket keres a Beango designer márka

Beango stílus designer rajzpályázata gyerekeknek - fődíj egy egyedi szülő-gyerek ruhaszett

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 5-12 évesBeküldési határidő: 2021. március 14.
5 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

4 lépés gyermekünk sikeres motiválásához - letölthető jutalomtáblával

Sok szülő panaszkodik arról, hogy úgy érzi, nincs eszköz a kezében, amivel motiválni tudná gyermekét, legyen szó feladat megoldásáról vagy otthoni teendők ellátásáról. Ez az elmúlt időszakban több családban is kicsúcsosodott. Ehhez próbálunk néhány ötletet, megoldást adni, ami segíthet motiválni gyermekünket. Sőt hoztunk Nektek egy szuper letölthető jutalomtáblát is!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére