Jelenlegi hely

Új animációs sorozat: Toldi

Új, 12 részes animációs sorozat indult: Jankovics Marcell utolsó alkotása Toldi történetét dolgozza fel. Az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg. Az alkotó egy olyan formanyelvet talált, ami fogyasztható a fiatalok számára, miközben eredeti szövegrészleteket használ.

Szeptember 19-én mutatták be a nagyszabású Toldi című sorozatot, amely Arany János klasszikus elbeszélő költeményét adaptálja animációs formában. A 12 részes sorozatot vasárnap esténként hat héten át láthatjuk a Duna Televízión 19 óra 40 perctől (alkalmanként 2-2 epizódot), ill. online is lehet nézni.

Több mint nyolcvanötezer rajz

Az Arany János Toldi-trilógiáját feldolgozó rajzfilm Jankovics Marcell utolsó rendezése, majdnem három év alatt készült el részben hagyományos, kézzel rajzolt technikával. A sorozat több mint nyolcvanötezer rajzból áll.

A Toldi című elbeszélő költemény feldolgozására 2017-ben, az Arany János-emlékévben született a pályázat, a megvalósítást a nagymúltú Kecskemétfilm stúdió nyerte el. A Toldi gyártásában 80 szakember vett részt, mások mellett animátorok, fázisrajzolók, háttérfestők, valamint a hangstáb tagjai.

Az alkotók szerint „egy festői, romantikus látványvilágú filmköltemény […] Aranysárgán perzselő nappalokkal, színtelen, szürke, esős vagy éppen ragyogó rózsaszín hajnalokkal, vérvörös alkonyokkal, holdfényes éjszakákkal, nagy, mozgalmas tablókkal és meghitt, kicsi rezdülésekkel.”

Az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg. Kettős képivilága van a filmnek: egyrészt egy mai, korszerű stílusú irány, illetve egy meseszerűbb, kódexillusztrációkat idéző vonal, amely a szereplők gondolatvilágát vizualizálja.

A sorozat ugyanúgy épül fel, ahogy az elbeszélő költemény: 12 ének, vagyis 12 darab 10 perces epizód és egy kétperces előhang.

A rajzfilm a Toldit, mint művet igazán közel tudja hozni a mai fiatalokhoz, mivel egy olyan formanyelvet talált Jankovics Marcell, amely fogyasztható a fiatalok számára, miközben eredeti szövegrészleteket használ. Azért csak részleteket, mivel a teljes mű feldolgozása túl hosszúvá tette volna az egyes epizódokat, énekeket. A Toldi alkotói bíznak benne, hogy a sorozat befogadhatóbbá és érthetőbbé teszi Arany János klasszikus művét.

 A Kecskemétfilm a sorozatból egész estés moziváltozatot is készít, amelynek jelenleg folynak a munkálatai.

Itt lehet visszanézni a vasárnapi részeket

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére