Jelenlegi hely

Cholnoky ltp-i óvoda - Veszprém

Cím: 8200 Veszprém, Lóczy u. 26.
Tel: (88) 421-793
E-mail: cholnoky.ovoda@upcmail.hu

Intézményvezető: Budainé Lukács Anikó tagóvoda vezető

Web: http://www.csillagovoda.hu/cholnoky_elerhetoseg

A körzetbe két óvoda tartozik: a Csillag Úti és a Cholnoky Jenő lakótelepi tagóvoda. Mindkét óvoda a Cholnoky lakótelep zöldövezetében, tíz-és négyemeletes, valamint sor- és családi házak között helyezkedik el. Az épületek kétszintesek, amelyek azonos tervrajzok alapján, azonos technológiával készültek, a Cholnoky 1980-ban, a Csillag Úti 1986-ban. Azonos személyi és tárgyi felszereltséggel rendelkeznek. Mindkét óvoda 8 csoportos, melegítő konyhás intézmény, az épületekben egy-egy jól felszerelt tornaterem is található.

Udvaraink tágasak, sok-sok fával, zöldövezettel, fürdőmedencékkel, homokozókkal és nagyobbrészt fából készült, biztonságos mozgásfejlesztő játékokkal. Az udvar domborzati eltérése lehetőséget kínál télen szánkózásra, nyáron különböző mozgásos játékokra. A szilárd burkolattal ellátott udvaron biztosítjuk a kerékpározást és a rollerezést. A füves területen különböző sporttevékenységekre alkalmas területet alakítottunk ki. (pl. foci, tollaslabda, különböző labdajátékok, ugrókötelezés, hullahoppozás stb.)

Az udvaron tartózkodás ideje alatt mindenki szabadon választhat a tevékenységekből. A gondozott, jól felszerelt nagy udvar, valamint a tornaterem lehetőséget nyújt gyermekeink fokozott mozgásigényének kielégítésére. Tárgyi feltételeinket lehetőségeinknek megfelelően folyamatosan fejlesztjük, bővítjük. Ebben nagy segítséget nyújtanak számunkra az évek óta működő alapítványok, valamint a terület önkormányzati képviselői. A szülők lehetőségeikhez mérten maximális segítséget nyújtanak ahhoz, hogy gyermekeinket esztétikus és egészséges környezetben neveljük. (adójuk 1%-nak alapítványra utalásával) Óvodai nevelésünk célja, hogy a családdal együttműködve elfogadó és befogadó légkörben biztosítsuk a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését, figyelembe véve az egyéni életkori sajátosságokat és a gyermekek különböző fejlődési ütemét. Érzelmi biztonságot nyújtó derűs, szeretetteljes, nyugodt óvodai légkört teremtünk számukra. Mindkét intézmény kiemelten kezeli a semmivel sem helyettesíthető szabad játékot, melyre időt, helyet és teret biztosít minden kisgyermek számára annak érdekében, hogy egészséges személyiséggé fejlődjenek és megfelelő életkorban iskolaéretté váljanak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy testileg, lelkileg és szociálisan kellő érettséggel kezdjék meg gyermekeink az iskolai munkát.

Testileg legyenek fejlettek, teherbíróak. Mozgásuk legyen összerendezett, harmonikus. Mozgásukat, viselkedésüket, testi szükségleteiket tudják irányítani.

A lelkileg egészségesen fejlődő gyermekek érdeklődéssel várják az iskolába lépést. Tudjanak érthetően beszélni, tudják végighallgatni és értsék meg mások beszédét. Legyenek ismereteik önmagukról és környezetükről.

Szociális fejlettségük, érettségük segítse őket a feladatok megértésére, feladattartásra és a feladatok egyre eredményesebb elvégzésére.

Hozzászólások

Szeretjük az óvodát, szeretjük az óvónőket Marcsit :), Bettit :), szeretjük a dadusokat Marika és Ildikó. Jól felszerelt udvari játszótér, modern készségfejlesztő játékok, társasjátékok. Tartalmas napokat tölt gyermekem a Napocska Csoportban. Minden egyes percért hálás vagyok, amit ott tölthet. B

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére