Narancsos csokoládé likőr
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 dl kávétejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dl vodka
- 1 nagyobb narancs
Elkészítése:
A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét és a reszelt narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáöntjük a vodkát, diszítheted narancskarikával, vagy kávé szemmel.
Kókusz likőr
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 dl kókusztej
- 4 dl vodka
Elkészítése:
A porcukrot keverjük el a vaníliás cukorral és a tej hozzáadásával keverjük simára, melegítsük fel kissé, de ne forraljuk. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a kókusztejet és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le és öntsük bele a vodkát. A pohár szélét, ha citrommal körbe"nyaljuk", akkor forgassuk bele kókuszreszelékbe, de tálalhatjuk sima poharakba is.
Krémes tojáslikőr
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor (ha cukrozott a habtejszín, akkor elég bele fele is)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 tojássárgája
- 2,5 dl alkohol (fehér rum, vodka)
Elkészítése:
A tejet 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd felmelegítjük, ne forrjon. Félretesszük hűlni. A tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A kihűlt tejszínes tejből néhány kanállal tegyünk a cukros tojássárgájához, és addig keverjük, míg a cukor el nem elolvad. A cukros tojássárgás masszát beleöntjük a kihűlt tejszínes tejhez, és az egészet összekeverjük, majd a végén az alkoholt is belekeverjük.
Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk, felhasználás előtt legalább két nappal elkészítjük, de utána ne tároljuk már túl sokáig. Ha nem tudod, hogy mit kezdj a kimaradt tojásfehérjékkel, süss kókuszcsókot, a kókuszlikőrhöz úgy is vettél kókuszreszerléket :). Diszítheted a pohár szélét fahéjas cukorral.
Szilveszteri puncs
Hozzávalók:
- 0.5 L Gyümölcstea (hibiszkusz vagy erdei gyümölcs)
- 2 dl Almalé vagy áfonyalé
- Friss gyümölcsdarabok (narancs, alma, gránátalma)
- 2 dl rum vagy vodka opcionálisan
- 4 dl bor (vörös, de fehér is jó, ha azt szeretitek)
- Méz ízlés szerint
- Forraltbor fűszerkeverék
Elkészítés:
Készíts erős gyümölcsteát, majd keverd össze a gyümölcslevekkel, a borral, és a forraltbor fűszerkeverékkel. Add hozzá a gyümölcsdarabokat és az alkoholt, majd hűtsd le vagy kínáld melegen. Egy nagy üvegtálban is tálalhatod, hogy a gyümölcsök látványosak legyenek.
Boldog Új Évet!!
Makai Marianna - Kecskemétimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges