Jelenlegi hely

Mesevár Óvoda és Bölcsőde Nagyvázsony

Cím: 8291 Nagyvázsony, Petőfi u. 13-15.
Telefon: (88) 264-051, (20) 285-4754
e-mail: info@mesevar-ovoda.hu

web: http://www.mesevar-ovoda.hu

Az óvodát 1897. június 29-én Dr. Óváry Ferenc nyitotta meg.
A generációk által felhalmozott tapasztalatok határozzák meg azt a gyermekközpontú pedagógiát, mely az óvoda dolgozóinak alapvető szempontja.

Arra törekednek, hogy a hozzájuk érkező gyermekeket érzelmi biztonságot adó, szeretetteljes légkör fogadja a tágas, barátságos csoportszobában és az EU-s szabályoknak megfelelő játékokkal ellátott udvaron.
Biztosítják a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését, testi-lelki egészségét. Céljuk, hogy a gyermekek az iskoláskor elérésének idejére érdeklődő, a szépre, a jóra fogékony, kreatív, saját teljesítő képességét ismerő, társait elfogadó, nyitott gyermekké fejlődjenek.
Mindezek részletesen a Helyi Nevelési Programban kerültek megfogalmazásra, mely elsősorban játékra és mesére épül.

2003. szeptemberétől egy bölcsődei csoport megszervezésével lehetőséget biztosítanak azon családok számára, melyek anyagi vagy egyéb körülmények miatt a gyermek 3 éves koráig nem tudnak otthon maradni.
2004. szeptemberétől elsők között a megyében sószobát hoztak létre, melyben hetente 2x fél-fél órát töltenek a gyermekek. A sós levegőnek jótékony hatása van a légúti betegségek megelőzésében és tüneteik enyhítésében, hozzájárul a gyermekek életminőségének javításához.
2006. májusában vehették birtokba az új, jól felszerelt tornatermet, ahol a gyermekek természetes, harmonikus mozgásának, testi képességeinek fejlesztése játékos formában történik.
2007. szeptemberétől a középső és nagy csoportban német nyelv elsajátítására adnak lehetőséget játékos formában szakképzett pedagógus segítségével.
Szakképzett logopédus, fejlesztőpedagógus foglalkozik az arra rászoruló gyermekekkel.

Intézményvezető: Stáhl Györgyné
Óvodavezető helyettes: Schumacher Józsefné

Forrás: mesevar-ovoda.hu

'Azért szeretünk ebbe a bölcsibe járni, mert...'

„ A gondozó nénik profizmusa mindent elárul, tündériek a gyerekekkel, az ötletekből kifogyhatatlanok, hogy mivel varázsolják el nap mint nap a gyermekeinket. Szuper csoportszoba, külön terület a bölcsiseknek az udvaron. ”

„ Ez a legjobb bölcsi a környéken, és a gondozónők a legaranyosabbak, a gyermekünk nagyon szereti őket. ”

"Igényes rendben tartott óvoda. Van sószoba, tornaterem és kitűnő kinti játékok."

"Nagyon kedvesek a dajkák, mindent megtesznek azért hogy a picik is minél könnyebben vegyék a beilleszkedést, hamar megszerettetik a légkört a gyerekekkel. Nagyon sokat foglalkoznak a gyerekek testi és lelki fejlődésével egyaránt. Úgy gondolom minden szülő bátran bízhatja rájuk az ekkor még picurka gyermekét. Csak pozitív dolgokat tudnék mondani erről a bölcsödéről, mi nagyon elégedettek vagyunk, és ami még fontosabb a gyermekeink is családtagként tekintenek nevelőikre. Azt hiszem ez a legfontosabb, hogy a gyermekek örömüket lelik a bölcsiben töltött mindennapokban. Köszönjük!!!"

"Megfelelően képzett és kedves gondozónők, kellemes környezet, kiemelkedő felszereltség."

"Nagyon szép környezetben található, az udvari és benti játékok is nagyon szépek és hasznosak. Az itt dolgozó óvónénik és dajkanénik pedig sok munkát fektetnek bele, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Mindennel elégedett vagyok. A kisfiam is ide járt és most a kislányom is. Úgy gondolom, hogy ez az intézmény tökéletes arra, hogy nyugodt szívvel iskolába merjük őket engedni ha eljön az idő és hálás vagyok azért ennek a bölcsödének, óvodának. Sokra értékelem azt, hogy nyugodtan elmehetek dolgozni, mert tudom a gyerkőc jó kezekben van. Köszönöm a munkájukat. Ami még nagyon tetszik hogy mindennap friss tájékoztatást kapok arról, hogy a gyerkőcnek milyen napja volt hogy evett stb, én szeretem tudni és megnyugtató, hogy ilyen közlékenyek az óvónénik."

"Nagyon megvagyunk elégedve mind az óvónőkkel, mind a bölcsi (ovi) felszerelésével, környezetével. Kedvesek a gondozónők, szeret járni a gyerkőc bölcsibe."

"Tökéletes a csoportszoba, a gondozónők képzettek, kedvesek. Jól felszerelt, minden adott a gyermek fejlődéséhez."

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Adventi naptár kézügyesség nélkül, csupa szeretettel

Néhány jó ötlet, hogyan kedveskedjünk a karácsonyra készülődve.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére