Jelenlegi hely

Adományokkal segíthetünk a rászorulókon

December 17–18-án nagyszabású karácsonyi adománygyűjtő akciót szerveznek a Balaton Pláza parkolójában. Ruhákkal, cipőkkel, tisztálkodószerekkel és gyerekjátékokkal is segíthetünk az rászorulókon.

Második alkalommal szervez karácsonyi ruhagyűjtési akciót a Veszprémi Lions Klub és a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület.

A kezdeményezéshez Veszprém városa, a Padányi Katolikus Iskola és a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi kirendeltsége is csatlakozott 2016-ban – tudtuk meg Némedi Lajos alpolgármestertől az esemény kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.

– A szeretet ünnepére, karácsonyra készülünk. Meggyújtottuk az első adventi gyertyát, és karácsonyi vásárt szerveztünk. Úgy gondoltuk, hogy azokért az emberekért is szeretnénk tenni valamit, akiknek úgy alakult a sorsuk, hogy rászorulnak a segítségünkre – húzta alá a városvezető, aki adakozásra buzdított. Hozzátette, minden olyan adományt – ruhát, tisztálkodószert, gyermekjátékot stb. – szívesen fogadnak december 17-18-án a Balaton Pláza parkolójában, amely hasznos lehet a nehéz helyzetben élők számára.

Leitold László, a Veszprémi Lions Klub vezetője kijelentette, minden adományra nagy szükség van, s azok a lehető legjobb helyekre kerülnek. – A Balaton Pláza térítésmentesen biztosított helyszínt a kezdeményezésünkhöz. Nem lomtalanítási akciót szervezünk, olyan adományokat várunk, amik még használhatók. Szombaton és vasárnap 9-17-ig várjuk az csomagokat – tette hozzá.

A Padányi Biró Márton Római Katolikus iskola tizenhat diák munkájával segíti az adománygyűjtést. Az intézmény igazgatója, Szabó László elmondta, örömmel csatlakoztak az eseményhez, hiszen az iskola pedagógiai programjának alapeleme a diákok szociális készségének fejlesztése.

Belláné Kellner Hajnalka a Máltai Szeretszolgálat képviseletében hangsúlyozta, óriási szükség van az adakozásra, mivel évről évre nő a segítségre szorulók száma Veszprémben és környékén.

 

Forrás: www,veszprem.hu 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére