Jelenlegi hely

Adományokkal segíthetünk a rászorulókon

December 17–18-án nagyszabású karácsonyi adománygyűjtő akciót szerveznek a Balaton Pláza parkolójában. Ruhákkal, cipőkkel, tisztálkodószerekkel és gyerekjátékokkal is segíthetünk az rászorulókon.

Második alkalommal szervez karácsonyi ruhagyűjtési akciót a Veszprémi Lions Klub és a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület.

A kezdeményezéshez Veszprém városa, a Padányi Katolikus Iskola és a Máltai Szeretetszolgálat veszprémi kirendeltsége is csatlakozott 2016-ban – tudtuk meg Némedi Lajos alpolgármestertől az esemény kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.

– A szeretet ünnepére, karácsonyra készülünk. Meggyújtottuk az első adventi gyertyát, és karácsonyi vásárt szerveztünk. Úgy gondoltuk, hogy azokért az emberekért is szeretnénk tenni valamit, akiknek úgy alakult a sorsuk, hogy rászorulnak a segítségünkre – húzta alá a városvezető, aki adakozásra buzdított. Hozzátette, minden olyan adományt – ruhát, tisztálkodószert, gyermekjátékot stb. – szívesen fogadnak december 17-18-án a Balaton Pláza parkolójában, amely hasznos lehet a nehéz helyzetben élők számára.

Leitold László, a Veszprémi Lions Klub vezetője kijelentette, minden adományra nagy szükség van, s azok a lehető legjobb helyekre kerülnek. – A Balaton Pláza térítésmentesen biztosított helyszínt a kezdeményezésünkhöz. Nem lomtalanítási akciót szervezünk, olyan adományokat várunk, amik még használhatók. Szombaton és vasárnap 9-17-ig várjuk az csomagokat – tette hozzá.

A Padányi Biró Márton Római Katolikus iskola tizenhat diák munkájával segíti az adománygyűjtést. Az intézmény igazgatója, Szabó László elmondta, örömmel csatlakoztak az eseményhez, hiszen az iskola pedagógiai programjának alapeleme a diákok szociális készségének fejlesztése.

Belláné Kellner Hajnalka a Máltai Szeretszolgálat képviseletében hangsúlyozta, óriási szükség van az adakozásra, mivel évről évre nő a segítségre szorulók száma Veszprémben és környékén.

 

Forrás: www,veszprem.hu 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére