Jelenlegi hely

Arany Rózsa díj Veszprémnek

A megyeszékhelyen a jövőben további zöldberuházások várhatók

A Virágos Magyarországért verseny a magyar városok és falvak kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért tett intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza minden évben. A megmérettetésen Veszprémet korábbi díjai után idén Arany Rózsa díjjal ismerték el, amelyet a régióban legjobbnak ítélt település érdemelhet ki.

A számos zöldfejlesztésből csupán egy a Kossuth utcai rózsakert, amely a megújult belváros átadása után hamar a sétálóutca egyik legszínpompásabb eleme lett. A Virágos Magyarországért verseny zsűrije azonban nem csupán egy-egy kiragadott kertet, virágos sétányt vizsgált, amikor a megyeszékhelyen járt.

A verseny fő célkitűzései közt szerepel a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a településkép esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése. Ezen kívül kiemelt hangsúlyt kap a környezetvédelem és környezetgazdálkodás előtérbe kerülése, amelyek a fenntartható város kialakítása szempontjából nélkülözhetetlen követelmények.

A zsűri tehát rendkívül átfogó és szerteágazó kritériumok alapján vette górcső alá Veszprémet, ahol az utcák és terek értékelése mellett kitértek arra is, hogy a lakosság milyen mértékben vesz részt lakhelye gondozásában, szépítésében.

Az Arany Rózsa díj minden veszprémi elismerése egyben, hiszen városunk csak az itt élők együttműködésével és segítése által lehet élhető és esztétikus – fogalmazott Brányi Mária, városfejlesztésért felelős alpolgármester.

Az utóbbi időszakban számos olyan beruházást hajtottunk végre, amely a város környezetének még zöldebbé és környezeti szempontból élhetőbbé tételére irányult. De nem csak a közvetlenül a környezet állapotának javítására irányuló beruházásainkban jelenik meg ez az irányvonal. Igyekszünk minden projekt esetében prioritásként kezelni azt, hogy Veszprém még színesebb és élhetőbb város legyen – tette hozzá az alpolgármester.

A megyeszékhely parkjainak és növényzetének gondozását a VKSZ Zrt. látja el.

A városüzemeltetési feladatokért is felelős cég fokozott figyelmet fordít ezeknek a területeknek a gondozására, amely az év 365 napjában megjelenik. Az ezzel kapcsolatos alaptevékenységek virágültetés, metszés, permetezés stb. mellett igyekszünk az innovációnak is teret adni, hogy munkánk ne csak szakmaiságról, hanem hosszú távú gondolkodásunkról, folyományaként pedig a fenntarthatóságról adjon tanúbizonyságot.

Ennek szellemében kezdünk idén együttműködést a Szent István Egyetemmel az alternatív természetes folyamatokat támogató gyepgazdálkodás kapcsán, illetve indítottuk be rendhagyó környezetóráinkat Veszprém általános iskoláiban – mondta el dr. Temesvári Balázs, a cég vezérigazgatója.

A megyeszékhely zöldberuházásai azonban nem értek véget a belváros és a parkok megújításával. Brányi Mária elmondta, hogy a mostani uniós programozási ciklusban 1,6 milliárd forintot fognak a zöldfelületek fejlesztésére fordítani a város különböző pontjain.

 

Forrás: www.veszprem.hu

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére