Jelenlegi hely

Arany Rózsa díj Veszprémnek

A megyeszékhelyen a jövőben további zöldberuházások várhatók

A Virágos Magyarországért verseny a magyar városok és falvak kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért tett intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza minden évben. A megmérettetésen Veszprémet korábbi díjai után idén Arany Rózsa díjjal ismerték el, amelyet a régióban legjobbnak ítélt település érdemelhet ki.

A számos zöldfejlesztésből csupán egy a Kossuth utcai rózsakert, amely a megújult belváros átadása után hamar a sétálóutca egyik legszínpompásabb eleme lett. A Virágos Magyarországért verseny zsűrije azonban nem csupán egy-egy kiragadott kertet, virágos sétányt vizsgált, amikor a megyeszékhelyen járt.

A verseny fő célkitűzései közt szerepel a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a településkép esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése. Ezen kívül kiemelt hangsúlyt kap a környezetvédelem és környezetgazdálkodás előtérbe kerülése, amelyek a fenntartható város kialakítása szempontjából nélkülözhetetlen követelmények.

A zsűri tehát rendkívül átfogó és szerteágazó kritériumok alapján vette górcső alá Veszprémet, ahol az utcák és terek értékelése mellett kitértek arra is, hogy a lakosság milyen mértékben vesz részt lakhelye gondozásában, szépítésében.

Az Arany Rózsa díj minden veszprémi elismerése egyben, hiszen városunk csak az itt élők együttműködésével és segítése által lehet élhető és esztétikus – fogalmazott Brányi Mária, városfejlesztésért felelős alpolgármester.

Az utóbbi időszakban számos olyan beruházást hajtottunk végre, amely a város környezetének még zöldebbé és környezeti szempontból élhetőbbé tételére irányult. De nem csak a közvetlenül a környezet állapotának javítására irányuló beruházásainkban jelenik meg ez az irányvonal. Igyekszünk minden projekt esetében prioritásként kezelni azt, hogy Veszprém még színesebb és élhetőbb város legyen – tette hozzá az alpolgármester.

A megyeszékhely parkjainak és növényzetének gondozását a VKSZ Zrt. látja el.

A városüzemeltetési feladatokért is felelős cég fokozott figyelmet fordít ezeknek a területeknek a gondozására, amely az év 365 napjában megjelenik. Az ezzel kapcsolatos alaptevékenységek virágültetés, metszés, permetezés stb. mellett igyekszünk az innovációnak is teret adni, hogy munkánk ne csak szakmaiságról, hanem hosszú távú gondolkodásunkról, folyományaként pedig a fenntarthatóságról adjon tanúbizonyságot.

Ennek szellemében kezdünk idén együttműködést a Szent István Egyetemmel az alternatív természetes folyamatokat támogató gyepgazdálkodás kapcsán, illetve indítottuk be rendhagyó környezetóráinkat Veszprém általános iskoláiban – mondta el dr. Temesvári Balázs, a cég vezérigazgatója.

A megyeszékhely zöldberuházásai azonban nem értek véget a belváros és a parkok megújításával. Brányi Mária elmondta, hogy a mostani uniós programozási ciklusban 1,6 milliárd forintot fognak a zöldfelületek fejlesztésére fordítani a város különböző pontjain.

 

Forrás: www.veszprem.hu

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára…

Az első itthoni vakációs nap margójára…

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Lencsesaláta

Lencsesaláta

Vajon ez kinek a kedvence? Nem árulom el, de szerintem ő bevallja. "Csináltam lencsesalit." "Jöhet!"

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére