Jelenlegi hely

"Kerékpárosbarát Település 2015” díjat kapott Veszprém

A kerékpáros közlekedésért tett intézkedései és fejlesztései elismeréséül „Kerékpárosbarát Település 2015” díjjal jutalmazták Veszprémet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve azokat a településeket kívánja ezzel a címmel értékelni, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez. Az elismerést Brányi Mária, Veszprém MJV alpolgármestere vehette át 2015. május 22-én Vácott.

A Kerékpárosbarát pályázatok 2015. évi kampányának zárásaként kétnapos rendezvényt tartottak, amelynek idén Vác városa adott otthont május 21–22 között.
A záróesemény első napján szakmai konferenciára, a második napon a díjátadó ünnepségre került sor, melyen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést.
 
Veszprém Megyei Jogú Város közlekedési koncepciójában kiemelt figyelmet szentel a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére és arra törekszik, hogy ehhez a szükséges infrastrukturális adottságokat megteremtse.
Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztéseket hajtott végre a város a közlekedés ezen formájának népszerűsítéséhez kapcsolódóan. A beruházások egyrészről biztosítják a Veszprémen belüli biztonságos kerékpáros közlekedéshez szükséges infrastruktúrát, másrészről szerepet vállalnak az aktív szabadidősportok népszerűsítésében.
Kerékpárosbarát Település címmel idén ötvenöt önkormányzatot jutalmaztak.

Forrás: www.veszprem.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink