Jelenlegi hely

Mackót minden mentőautóba!

Egy nagyszerű, jótékony kezdeményezés indult útjára: plüss macikat gyűjtenek az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei részlegéhez is. A cél az, hogy minden mentőautóban legyen egy mackó, amikor gyermeket szállít. 

Tanulmányok, felmérések és hosszú évek tapasztalatai bizonyították, hogy a traumát átélő gyermek egy PLÜSSMACI ölelésével nyugszik meg az első pszichés sokk után. Érdekes, hogy nem kutya, lovacska, cica, majom.....hanem egy plüssmaci. Ezekben a helyzetekben ez a plüssmaci adja a gyermeknek azt a biztonságot, nyugalmat, amire nagyon nagy szüksége van. 

Ausztráliában szinte minden mentő- és tűzoltóautóban található EGY PLÜSSMACI. Gyermek baleseteknél, sérüléseknél, ahol a gyermek pszichés, sokkos hatásoknak van kitéve, a kiérkező mentőegység az elsősegélynyújtás után az autóban EGY PLÜSSMACIT ad a gyermeknek, hogy megnyugodjon.

Magyarországon a kezdeményezés Győrből indult, ahol 2 évvel ezelőtt Ladocsi Norbert kezdeményézésére 130 plüssmackót gyűjtöttek össze. Ma már az a cél, hogy minél több megye, település csatlakozzon és tényleg minden mentőautóba kerüljön egy-egy mackó, hogy segítsenek a riadt, ijedt gyermekeknek. 

A Veszprémi Mentőszolgálat is örömmel fogadta a kezdeményezést.

A megyében jelenleg Ajkán és Veszprémben gyűjtik a tiszta és jó állapotú plüssmackókat. 

Létrejött egy Facebook csoport is, ahol folyamatosan nyomonkövethetőek a hírek, az újabb gyűjtőhelyek és az eddig összegyűlt macik is láthatóak. Kereshetitek a két helyi kapcsolattartót is: Markó Líviát Veszprémben és Legoza Piroskát Ajkán. 

 

A gyűjtés 2016. december 05-ig tart! 

 

Reméljük nagyon sok plüssmackó gyűlik össze és sikeres lesz a kezdeményezés!

Mi sok sikert kívánunk hozzá és természetesen az átadásról is hírt adunk! 

 

 

Szerző: Veszprémimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink