Jelenlegi hely

Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde Csajág

Cím: 8163 Csajág, Kossuth u. 129.
Telefon: (88) 440-200
e-mail: ovicsajag@invitel.hu

Az óvoda 1980-ban épült 50 gyermek részére.
2007-ben az óvoda nagy átalakításon ment keresztül, ekkor alakult meg a bölcsőde, új és nagyobb étkező lett kialakítva az iskolás gyermekeknek. A bölcsi 2007 szeptemberében indult 10 gyerekkel, idén 12 gyerek jár már az intézménybe. Hétköznap reggel 7 órától délután 16 óráig foglalkoznak a gyerkőcökkel.
Az óvoda jelenleg 30 fővel üzemel. A gyerekekre minden hétköznap reggel 7 órától délután 16 óráig szakképzett óvónők vigyáznak.
2009-ben elkészült az új játszótér, amit a gyerekek májustól vehettek igénybe. Még ebben az évben korszerűsítették a világítást, és az óvoda előtt parkolót alakítottak ki.
Az óvoda főzőkonyhával rendelkezik, amely ellátja mind az óvoda, mind pedig az iskola diákjait, valamint a faluban élő szociális rászorultak hétköznapi meleg étkeztetését is.
Jelenleg több mint 150 főre készül az ízletes és változatos ebéd.

A gyerekek amellett, hogy játszva készülnek fel az iskolai évekre, még számos rendezvényen is részt vesznek. Ezek közé tartozik a szüreti mulatság, idősek napja, mikulásvárás, karácsony, farsang, anyák napja, gyereknap és végül a ballagással egybekötött évzáróval ér véget számukra az év.
Nem csak Csajágról, hanem a szomszédos Küngösről, a kicsit távolabbi Kiskovácsiból és Berhidáról is járnak gyerekek intézményükbe. Családias hangulat, szép játszótér, csendes természeti környezet várja nap mint nap a gyermekeket.

2011 októberében felújították az intézményt magába foglaló épületet. Új nyílászárókat, és hőszigeteléssel együtt új színezést kapott, így mindenki örömére megújult az óvoda és bölcsőde.

Intézményvezető: Polákné Tiringer Katalin

Forrás: csajag.hu

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 
Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Még hasznos is lehet, ha játszik a gyerek? – ezekkel a videojátékokkal tanulhat nyelvet

Digitális bennszülötteknek hívjuk a Z generációs - 1990 után született – gyerekeket, ők már az internettel együtt nőttek fel, és annak minden előnyével és hátrányával meg kell küzdeniük. Nekünk, akik még előtte voltunk gyerekek, és a gyerekkori emlékeink a valós világról szólnak, sok esetben nehéz elfogadni, vagy épp támogatni gyerekünket a számítógépes világ kapcsán. Pedig számos előnnyel is járhat, csak ki kell nyitnunk a világra! - Dezsőfi Beatrix középiskolai angoltanár írása.
És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel...

És Ti gondoltatok ránk? Az a bizonyos karantén diákszemmel…

Gondoltunk a szülőkre, gondoltunk a tanárokra, bölcsisekre és óvodásokra, elsősökre és törékeny alsósokra- de keveset beszéltünk Róluk! Róluk, akik felnőtté válásuk kapujában életük talán legsérülékenyebb időszakában vannak, akik komoly belső harcokat vívnak önmagukkal, miközben lázadnak a körülmények, és néha az egész világ ellen. Akik ugyanúgy - ha nem jobban - megsínylették a bezártság hosszú hónapjait, akikről azt hisszük, hogy már elég nagyok ahhoz, hogy…

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére