Jelenlegi hely

A 3D tervezés varázslatos világa - alkotás a digitális térben

Egyre több iskolai és munkahelyi interakciónk zajlik a technológia segítségével, tehát a szoftverek átható ismerete elengedhetetlenné válik a legtöbb iparágban. A 3D tervezés megtanulásával gyermeked elmerülhet a tervezési iparágban, és később rengeteg érdekes szakágon belül helyezkedhet el.


Fotó forrása: Envato Elements

A 3D tervezés előnyei és kihívásai

A 3D tervezés háromdimenziós tárgyak digitális modelljének létrehozására szolgáló szoftverek használatát jelenti. Különböző iparágakban a 3D tervezést használják ötletek kommunikálására, termékek létrehozására és az életminőség javítására. Egy 3D tervezés workshopon részt vevő gyermek rengeteg jövőbeli karrierútba nyerhet betekintést. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 3D tervezés főbb területeit.

Építészet

A 3D építészet és belsőépítészet során olyan szoftvereket alkalmaznak, melyek segítségével teljesen működőképes belső tereket, például otthonokat, irodákat, éttermeket és rendezvénytereket lehet ábrázolni.

A 3D-s tájtervezés a külső tájak 3D-s ábrázolására szolgáló szoftverek használatát jelenti, beleértve az udvarokat, kerteket, parkokat és professzionális külső tereket.

Kémia

A 3D molekuláris tervezés segítségével kémiai vagy biológiai rendszereket, úgy mint kémiai vegyületeket vagy DNS-láncokat lehet háromdimenziósan létrehozni. A 3D molekuláris tervek például tantermekben használhatók, hogy segítsék a tanulókat a tudományos koncepciók vizualizálásában.

Grafika

A 3D-s logótervezés a logók háromdimenziós megjelenésére utal. Egy 3D logó sokkal vizuálisabb benyomást kelthet 2D-s társaival szemben, és nagyobb cégek már most is használják ezeket az irodáikban.

Egy videójátéktervező munkája során különböző szoftvereket használ a 3D-s videojáték-karakterek és beállítások létrehozásához. Egy webfejlesztő pedig 3D-s képeket és egyéb elemeket épít be a webhelyekre szoftverek segítségével.

Természetesen még megannyi másik dologra is lehet alkalmazni ezt a tervezési formát, mint például az orvoslás területén. Amputáció esetén a szakemberek megterveznek és kinyomtatnak műanyag végtagokat, de akár fogkoronákat is lehet pótolni 3D tervezéssel. Az orvostudományban folyamatosan új kísérletek zajlanak, hiszen ez a technológia rengeteg lehetőséget rejt magában.


Fotó forrása: Envato Elements

Szoftverek

Mind személyes, mind professzionális 3D tervezési célok érdekében érdemes megismerkedni a megfelelő szoftverekkel, amiket alább össze is gyűjtöttünk nektek.

  • Blender: nyílt forráskódú szoftver modellezéshez, animációhoz, rendereléshez és sok máshoz
  • AutoCAD: építészek, mérnökök és építőipari szakemberek számára;
  • TinkerCAD: elektronikához és kódoláshoz;
  • Inventor: professzionális 3D gépészeti tervezéshez, dokumentációhoz és termékszimulációhoz;
  • ZBrush: digitális szobrászathoz és festészethez;
  • Maya: animációhoz és vizuális effektusokhoz;
  • Adobe Substance: 3D-s textúrák létrehozásához, jelenetek készítéséhez és rendereléshez.

A gyermekek által választható karrierutak sora folyamatosan bővül, hiszen a 3D nyomtatás egyre nagyobb teret hódít magának a technológiában, az orvostudományban, de még az élelmiszeriparban is. 

Ezért válaszd a Logiscool 3D tervezés workshopját

A 3D-s tervezőtanfolyam nagyszerű módja lehet a készségek fejlesztésének egy strukturált, támogató környezetben. A Logiscool 3D tervező táborában a gyerekek szakemberek segítségével, játékos módon ismerkedhetnek meg a tervezéssel. Itt próbálkozhatnak legelső tárgyaik megtervezésével először legókockák, utána pedig különböző programok segítségével. Később lesz lehetőségük alkotásaikat 3D-s nyomtató segítségével életrekelteni.

Egy workshopon való részvétel ízelítőt adhat gyermekednek, hogy mi is érdekli valójában, és mivel szeretne később komolyabban is foglalkozni. Itt hasonló érdeklődésű fiatalokkal ismerkedhetnek meg, akik még inkább motiválják őket a tanulásra. A workshop elvégeztével  lehetősége lesz folytatni a tanulást a Logiscool képzésein, és még ennél is jobban belemerülhet egyes témakörökbe.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére